Волонтерка "Корпусу миру" навчає дітей з Антонівки англійській мові (ВІДЕО)

10:21, 9 кві. 2019
 
Волонтерка

Англіській мові учнів школи №21 у передмісті Херсона селищі Антонівка навчає Ніна Джексон - волонтерка "Корпусу миру". Зараз у школі почався тиждень англійської мови. З учнями та викладачами спілкувались кореспонденти Суспільного.

Ніна Джексон – волонтерка з Філадельфії (штат Пенсильванія), протягом двох років викладатиме англійську в Антонівці. Її роботу і проживання повністю оплачує міжнародна організація "Корпус миру".

"Я вирішила бути волонтеркою, тому що хочу удосконалювати навички роботи з дітьми. Я вражена українською культурою. Мені подобається працювати з дітьми", - говорить Ніна Джексон, волонтерка Корпусу миру.

Ніна Джексон проживає в родині викладачки англійської Ірини Безручко з жовтня 2018-го року.

"Сподіваюсь, що їй у нашій родині подобається. Живе в родині, де є дорослий хлопчина, з яким вона спілкується англійською. Є батько, який спілкується англійською. І, думаю, мама теж дуже скоро заговорить англійською. Хоча вони з Ніною можуть спілкуватися саме українською мовою", - каже Ірина Безручко, викладачка англійської мови антонівської школи №21.

Іншомовна викладачка з’явився у школі завдяки освітньому грантовому проекту, говорить директорка. Ніна допомагає збільшувати лексичний запас, розказує шестикласник Артем Куций:

"Я хочу краще знати англійські слова. Я можу читати, я можу щось сказати, але не завжди розумію, що каже вчитель. Вчитель пояснює добре. Але я погано знаю переклад слів. Тому інколи складно. Вона дуже любить з нами спілкуватися, але не все можемо зрозуміти. Говорить трохи швидко. Але вона завжди перекладає на нашу мову, щоб ми могли розуміти її".

Валерія Гаркова, учениця антонівської школи №21:

"Складніше за все в англійській мові - це граматика. Для мене це часи. Їх складно вивчити. Розмовляти англійською мені вдається легше. І легко перекладати".

Софія Дроздова, учениця антонівської школи №21:

"Вона вчить з нами англійську через ігри. Мені стало легше її вчити, цікавіше. Ми вчимо її говорити українською, а вона нас - англійською".

Тиждень англійської мови у школі присвячений екології. Діти почали його зі збору пластикових пляшок.

Галина Лугова директорка Антонівської школи № 21

"Наступний день - "paper day". Ми будемо збирати папір, здавати його. Гроші також підуть на розрахунковий рахунок нашого навчального закладу. Середа - це у нас "metal day". Територію нашого селища будемо вичищати від металевих залишків. Четвертий день - будемо висаджувати рослини. А п’ятий - це джинсова вечірка, "jeans day".

Оксана Хлєбус, Денис Рибась.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі