Херсонські каратисти привезли тридцять медалей зі змагань в Ужгороді (ВІДЕО)

17:07, 8 кві. 2019
 
Херсонські каратисти привезли тридцять медалей зі змагань в Ужгороді (ВІДЕО)

З 30-ма медалями до Херсона повернулася команда з кіокушин-карате. Отримали їх спортсмени на відкритому Чемпіонаті Закарпатської області. Переможців разом з батьками зустрічали й кореспонденти Суспільного.

200 спортсменів з Полтавської, Закарпатської, Херсонської областей та міста Мукачева виступали в Ужгороді, розказує тренер Михайло Чернов. У херсонській команді було 33 спортсмени. Додому привезли 19 "золотих", шість "срібних" і п’ять "бронзових" медалей.     

Вперше брала участь у змаганні й одразу виборола призове місце Варвара Ковбель.

Перше місце й в Антона Кравченка. Це четверта медаль вищого ґатунку, говорить хлопець.

"Я посів перше місце у своїй категорії. Суперники були з Мукачева. Усі старалися, усі молодці, але чемпіон може бути лише один", - каже Антон Кравченко, переможець відкритого чемпіонату Закарпатської області з кіокушин-карате.

Ілона Кравченко, мати спортсмена:

"Радість, гордість. Гордість за усю команду. Херсон багато медалей привіз. Вони у нас всі молодці. Вони багато працюють. Тренуються щоденно. Як мама можу сказати, що це неймовірний труд. Щоб досягнути якихось результатів, треба працювати дуже багато".

Сергій Осінній, батько спортсмена:

"Неймовірні емоції. Коли змагання - ми кидаємо усе: роботу, бізнес. Я відключаю телефон. Вболіваємо не тільки за свою дитину, а й за усю команду. Знімаємо на телефон і відправляємо батькам, тому що діти там самі". 

Результатом задоволений Леонід Чернявський. Говорить, що херсонські спортсмени здобули найбільше нагород.

"Мета поїздки подвійна. Перша – популяризація кіокушин карате в Закарпатській області. Там організація нова. Завдання було підняти, презентувати і показати. Мети досягнуто. Друге  завдання: підготувати спортсменів до чергових змагань – Чемпіонату України", - говорить Леонід Чернявський, віце-презедент громадської організації "Кіокушин-БуДо-карате".

Ольга Ляшенко, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі