У Херсоні відбувся концерт пам’яті Василя Співака (ВІДЕО)

11:17, 4 кві. 2019
 
У Херсоні відбувся концерт пам’яті Василя Співака (ВІДЕО)

У Херсонському училищі культури відбувся концерт, присвячений оперному співаку та добровольцю Василю Сліпаку. На концерті побували кореспонденти Суспільного.

Концерт пам’яті співака Василя Сліпака починається з його останньої публікації у Facebook. Потім ведучі розказують про маленького Василя., його заняття у хоровій капелі "Дударик". Для написання сценарію, говорить ведуча заходу Дарина Альохіна, переглянуто було чимало публікацій, сюжетів, інтерв’ю про Василя Сліпака.

Далі звучить голос Василя у юнацькому віці. Звучить і арія Мефістофеля з "Фауста", скорочена форма якої і стала його позивним "Міф".

Нагадаємо, Василь Сліпак – український оперний співак. Останніх 19 років він проживав у Франції та працював в паризькій Гранд-опері. Під час Революції Гідності Василь брав участь в акціях української діаспори у Франції. Познайомившись з бійцями Добровольчого українського корпусу, приєднався до них.

На фронті його знали під позивним "Міф". Уперше Василь поїхав на війну у травні 2015-го. Воював у Пісках та Авдіївці. Пробув там понад місяць. Вдруге поїхав до АТО у вересні 2015-го. У жовтні повернувся до Парижа.

Улітку, 18-го червня 2016-го року Василь Сліпак втретє поїхав на Донбас. Планував залишитися там на півроку. 29-го червня 2016-го року близько 6-ї години ранку від пострілу снайпера з великокаліберної гвинтівки Василь Сліпак загинув.

Ольга Ляшенко, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі