Українських правозахисників, затриманих у Криму, відпустили на волю (ФОТО)

18:15, 26 бер. 2019
 
Українських правозахисників, затриманих у Криму, відпустили на волю (ФОТО)

Затриманих сьогодні в окупованому Криму українських правозахисників із руху "Кримська солідарність" Ремзі Бекірова та Руслана Сулейманова відпустили на волю, повідомляють на UA:Крим.

Ремзі Бекіров розповів, що був затриманий близько дев’ятої години ранку при виїзді з анексованого Криму. Після перевірки документів їх з Русланом Сулеймановим по одному провели у приміщення, схоже на залізничний вагон, з двоповерховим ліжком. Після тривалого очікування Ремзі був допитаний співробітниками ФСБ Росії. Окупаційних силовиків цікавили різні теми, серед яких й релігійні організації, відомі чоловікам. Також у правозахсиників питали про те, хто, на їх думку, має вплив на кримських татар.

Після тривалого очікування обох правозахисників відпустили. На них, за словами російських силовиків, було складено протоколи про адміністративне правопорушення у вигляді псування штрих-стрічок паспортів. Самі протоколи активістам вручені були. Вони стверджують, що на паспортний контроль віддавали паспорти цілими, проте повернули їх у зіпсованому вигляді.

Ілля Контішев за матеріалами UA:Крим, світлини: UA:Крим.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі