Кореспонденти Суспільного перевірили, чи готові херсонські дільниці до виборів Президента (ВІДЕО)

13:30, 22 бер. 2019
 
Кореспонденти Суспільного перевірили, чи готові херсонські дільниці до виборів Президента (ВІДЕО)

Територіальний виборчий округ №183 Херсонщини отримав списки виборців та запрошення для голосування. Про це повідомила голова окружної комісії Ольга Зінченко. Чи отримали дільниці ці документи, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Члени дільничних виборчих комісій по територіальному виборчому округу №183 вчора отримали з державного реєстру попередні списки виборців із запрошеннями. Це відбувалося згідно з законом України. Члени дільничних виборчих комісій у складі трьох осіб з документами, з посвідченнями, з паспортом отримували ці запрошення і попередні списки виборців", - розповідає телефоном Ольга Зінченко, голова окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №183.

У виборчій дільниці 650711 отримали списки виборців. Зараз заповнюють запрошення для виборців. За вихідні обіцяють їх рознести. Запрошення надруковані на сторінках формату А5. Це вдвічі більше, ніж альбомний аркуш. Зараз їх розрізають та заповнюють.

"Сьогодні ми їх наріжемо, напишемо час голосування, розділимо по будинках, по ділянках, роздамо нашим співробітникам і в суботу-неділю всі запрошення будуть рознесені. Тому що субота, неділя - вихідні дні, люди в основному вдома і у під’їзд весь час без проблем можна зайти", - пояснює Жанна Кожухарь, секретарка дільничної виборчої комісії №650711.

На дільниці працюють 15 членів ДВК, запрошення виборцям розноситимуть 13. Сьогодні увечері на зборах вони отримають завдання та підуть по під’їздах.

"Співробітника можна пускати. Співробітники будуть з посвідченням, із запрошеннями. Не потрібно боятися - вони все підтверджують. Всі дорослі люди, відповідальні. Вручать особисто в руки, щоб не загубилося в поштовій скриньці", - каже Жанна Кожухарь.

На цій дільниці, що розташована у гімназії №1 Херсона, у списках - 1 682 виборці. Проголосувати вдома виявили бажання три людини. Після отримання списків, всі охочі можуть перевірити себе у них. У разі відсутності або помилок - звернутися до окружної виборчої комісії.

"Всі охочі виборці можуть звернутися на дільничну виборчу комісію і звірити свої дані на нашій дільниці", - говорить Світлана Солохіна, голова дільничної виборчої комісії №650711.

На цій дільниці зможуть проголосувати переселенці з тимчасово окупованих територій. Для цього їм потрібно звернутися до представництва Держреєстру. Після 26-го березня надійдуть уточнені списки з доданими та виправленими відомостями.

"Всі охочі можуть звернутися до Держреєстру. Це по вулиці Суворова, 29, кабінет 213. І можна пристати до тієї дільничної комісії, де вони проживають", - каже Світлана Солохіна.

Світлана Солохіна додає, що власники пластикових паспортів повинні при собі мати і документ про місце своєї реєстрації. В ID-картках вона не вказана, при голосуванні це перевірятимуть.

"Якщо у вас ID-картка, то ви повинні з собою взяти витяг до цієї картки, і тоді у вас не виникне жодних проблем", - пояснює Світлана Солохіна.

За словами голови комісії, з необхідного обладнання зараз у наявності є сейф та інформація про кандидатів в Президенти України. Кабінки, урни для голосування, печатки очікують наступного тижня. Дотримання правил протипожежної безпеки на дільниці перевірили, були тут представники поліції, очікують на медиків.

Андрій Усов, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі