У Херсоні горять плавні (ВІДЕО)

18:49, 21 бер. 2019
 
У Херсоні горять плавні (ВІДЕО)

У Шуменському мікрорайоні Херсона горіли плавні. За словами Ольги Касаткіної, яка проживає поблизу, зайнялось о 15-ій годині. Подробиці дізнавадись кореспонденти Суспільного.

"Дітвора тут бігала. Потім дивлюся - уже все горить. Тут був такий вітер! В нас кожен рік така проблема. Бідні птахи не знають, куди летіти, бо немає куди приземлитися", - говорить Ольга Касаткіна, яка проживає у Шуменському мікрорайоні й бачила, як горіли плавні.

За словами Квіти Заобурної, речниці Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, сьогодні горіли очерет і суха трава в Олешківському районі.

"Було дуже близько до води, там гніздяться пташки, їжачки. Було дуже страшно. Не заю, хто це підпалив, для чого люди це роблять, але неприємно. Часто такі випадки трапляються, зранку уся річка в попелі", - каже Оксана Наливайко, жителька передмістя Херсона.

Квіта Заобурна, речниця Державної служби з надзвичайних ситуацій в області:

початку року в екосистемах області сталося 147 пожеж, загальною площею 68 гектарів. Цього року стало тепліти раніше і пожежі почалися масово у лютому, торік все почалося з квітня".

Ми запитали у Юрія Попутька, директора обласного Департаменту екології та природних ресурсів, яку загрозу навколишньому середовищу несуть ці пожежі. Зараз він у відрядженні, телефоном прокоментував так:

"Пожежі в екосистемі наносять велику шкоду нашій природі -це по-перше. По-друге, ситуація в тому, що ці пожежі, більшість з них, на території природного національного парку "Нижньодніпровський", і те, що відбувається, підриває не тільки екосистему, а і знищує унікальні плавні, які є на території Херсонщини".

За словами заступника речниці поліції Херсонської області, за останній місяць до них надійшло десять звернень від містян про загоряння у дніпровських плавнях.

"Дані повідомлення були передані черговому Держслужби з надзвичайних ситуацій для подальшого реагування. Кримінальних проваджень по даних фактах поки що не відкривалось", - каже Віталій Байдаров, заступник речниці поліції Херсонської області.

Анна Тонг, Володимир Чепинога, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі