У Херсонському художньому музеї відкрилась виставка "Сонячна палітра Олексія Шовкуненка" (ВІДЕО)

16:38, 21 бер. 2019
 
У Херсонському художньому музеї відкрилась виставка

"Сонячна палітра Олексія Шовкуненка" - так називається виставка, що відкрилась у Херсонському художньому музеї. Присвячена вона 135-літтю від дня народження художника.

На виставці "Сонячна палітра Олексія Шовкуненка" представлено 80 картин художника та 50 робіт його учнів. Всі вони з колекції херсонського художнього музею.

"На цій виставці більшість з того, що є в колекції Херсонського художнього музею. Це олійний живопис, акварель та пастельні роботи", - розповідає Владислава Дяченко, заступниця директорки Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка.

У фондах музею -  157 картин Олексія Шовкуненка.

"Настільки сильна постать у мистецтві! Малюнок індустріального пейзажу. Цими пейзажами він взяв гран-прі у Парижі. Такого в світі не було", - говорить Аліна Доценко, директорка Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка.

За словами директорки музею, у художника були учні та послідовники. Серед них - Віктор Пузирьков, Тамара Хитрова, Леонід Чичкан, народний художник України Володимир Чуприна.

"Це достатньо відомі українські художники. Всі вони викладали і мали своїх учнів. І вони складають школу Олексія Шовкуненка", - каже Владислава Дяченко.

На відкриття виставки прийшли херсонці.

"Цей художник мені відомий. Минулого року був на його виставці. В іншому стилі. Але ця мені дуже сподобалась, бо вона відображає красу природи, душевний стан художника", - ділиться враженнями відвідувач виставки Євген Каранкевич.

Анна Косиць, відвідувачка виставки:

"Дуже сподобалось. Цікаві роботи, гарна графіка. Дивовижно, що пройшло стільки років, а роботи ніби-то щойно намальовані".

Єлизавета Кіріяк, відвідувачка виставки:

"Виставка подарувала мені натхнення. Я прийду додому і щось намалюю красиво і талановито".

Виставка "Сонячна палітра Олексія Шовкуненка" буде відкрита протягом місяця.

Нагадаємо, Олексій Шовкуненко народився у Херсоні 1884 року. Тут пройшли його молоді роки й перші роботи він присвятив рідному місту та індустріальній темі. 1983 року ім’я Олексія Шовкуненка було присвоєно Херсонському художньому музею.

Світлана Піцан, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі