Херсонський лікар взяв участь в Європейському конгресі радіологів (ВІДЕО)

15:47, 21 бер. 2019
 
Херсонський лікар взяв участь в Європейському конгресі радіологів (ВІДЕО)

Лікар Херсонської обласної клінічної лікарні Михайло Іщенко взяв участь в Європейському конгресі радіологів, який проходив у Відні. Захід об’єднав молодих спеціалістів з усього світу. На ньому Михайло презентував свою наукову статтю. Про враження від поїздки та найближчі плани лікар Іщенко розповів кореспондентам Суспільного.

Михайло Іщенко працює лікарем рік. Радіологію називає найпрогресивнішою спеціальністю.

"Вона дуже швидко розвивається. Є багато чого, нових методик ,які вводяться у спеціальність. За останні роки їх дуже багато. Моя бабуся була радіологом, мій батько радіолог. Тож я вирішив іти простим шляхом", - говорить Михайло Іщенко, який брав участь в Європейському конгресі радіологів.

Щороку Михайло відвідує фахові семінари в Україні. На одному з них, каже лікар, дізнався про Європейський конгрес радіологів, в якому вирішив взяти участь.

"Я дізнався про європейські асоціації радіологів, зайшов на сайт та побачив, що в них є така програма, якщо перекласти - "інвестування в молодь". Тобто, програма орієнтована на молодих радіологів до 35 років. Я це зробив і отримав гранд на поїздку на Європейський конгрес радіологів. Якщо перекласти українською мовою, то моя робота буде звучати як "Типові прояви запальних захворювань хребта". Тобто ми представляли своїх пацієнтів на цьому конгресі", - розповідає Михайло Іщенко.

З Відня Михайло повернувся з новими знаннями і враженнями.

"Як кажуть на конгресі: якщо ти приїжджаєш на Європейський конгрес радіологів, то ти багато дивишся на Європейський виставковий центр, багато слухаєш лекцій та багато їси яблук, і мало бачиш Відня. А загалом я по центру погуляв. Наступного року я теж планую подавати статтю та брати участь у цій програмі", - резюмує Михайло Іщенко.

Ксенія Сіліна, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі