В рамках проекту "Янголи добра" херсонські стилісти змінили імідж мамам дітей з інвалідністю

12:00, 20 бер. 2019
 
В рамках проекту

У рамках соціального проекту "Янголи добра" херсонські матері, які виховують дітей з синдромом Дауна, аутизмом та інвалідністю, змогли змінити імідж за допомоги професійних перукарів, стилістів та візажистів. За перетвореннями спостерігали кореспонденти Суспільного.

"У мене син навчається у школі №48. Він має інвалідність. І якось хотілося йому приємне зробити. Він так сподівається, що мама красива буде", - говорить Надія Целебринська, учасниця проекту "Янголи добра".

Виховання дитини з інвалідністю забирає увесь час матері, навіть вночі така жінка завжди у бойовій готовності, – розказує кореспондентам Суспільного одна з учасниць проекту. За таких обставин те, що ти жінка, – відходить на другий план. Ірина Нечевілова додає, що влаштована з приводу міжнародного Дня людей з синдромом Дауна акція стала для неї святом.

"Моя дитина дуже сильно реагує на будь-які зміни в моїй зовнішності. Навіть коли я одягаю щось інше, незвичне, він радіє. Йому подобається, коли мама гарна. Я дуже зраділа, що з’явилася така можливість, бо часу на себе не вистачає. Хіба що ввечері, коли діти сплять, трохи приділяєш часу собі", - розповідає Ірина Нечевілова, учасниця проекту "Янголи добра".

Ганна Кондакова, учасниця проекту "Янголи добра":

"Я – мама, яка виховує дитину з розладом спектру аутизму, тому часу мені не вистачає взагалі. Це дитина, яка потребує усієї моєї уваги, 24 години на добу. Бувають нечасті моменти, коли я можу лишитися на самоті або приділити увагу собі, але це буває вкрай рідко".

Ініціаторка проекту "Янголи добра" Марина Колокот говорить, що участь у ньому взяли 15 матерів. Сьогодні до салону прийшли п’ятеро.

"Мами, які сьогодні прийшли, вони, на жаль, позбавлені такої можливості. Але ж ви бачили, які це чарівні жінки, які в них очі. А найголовніше - в них дуже велике серце материнське. І, коли я їм щось захоплено про це кажу, вони відповідають: "Ми просто мами". Ні, вони не просто мами! Вони мами, які кожного дня стикаються з тими проблемами, з якими звичайні мами, в яких дитинка, як то кажуть, "норма", ми взагалі не знаємо, як про це життя", - каже Марина Колокот, ініціаторка проекту "Янголи добра".

Окрім зачісок та макіяжу жінки отримали індивідуальні поради від спеціалістів.

"Ми з великою радістю взяли участь у проекті. І сьогодні ми зробили усе можливе, щоб наші матусі залишились задоволеними, і відчули себе справжніми жінками, принцесами. І щоб вони хоч трішечки відволіклися від сірих буднів", - говорить Яна Лябуткіна, учасниця проекту "Янголи добра".

Любава Шелудько, стилістка, учасниця проекту "Янголи добра":

"Дуже задоволена тим, що принесла багато приємних, радісних емоцій мамам сонячних дітей. І в нашому повсякденному житті, напевно, не вистачає такої радості спілкування людей між собою, таких сонячних променів у спілкуванні. Дуже хороший день, я задоволена і мої клієнти теж задоволені".

Ганна Кондакова, учасниця проекту "Янголи Добра":

"Дуже все було гарно. Результат самі бачите. Дякуємо за приємний час! Це відпочинок для мам. Побільше б таких акцій. Дякуємо всім майстрам".

Олена Протопопова, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fskifijantku%2Fvideos%2F264379341169381%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>