У Херсоні до дня народження Ліни Костенко відбувся мистецький фестиваль

18:52, 19 бер. 2019
 
У Херсоні до дня народження Ліни Костенко відбувся мистецький фестиваль

У Херсонському музичному училищі нагородили переможців літературного фестивалю "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви". Творчий конкурс на Херсонщині проходить вп’яте. Цьогоріч у фестивалі взяли участь 300 школярів. З переможцями спілкувалися кореспонденти Суспільного.

Гала-концерт фестивалю "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви" розпочався з виступів у форматі "відкритого мікрофону". До учасників приєднався Міністр культури України Євген Нищук

У фойє училища - роботи конкурсантів у номінації "Художники".

Ведучі на сцену запрошують переможців фестивалю. Із 300-та конкурсантів до фіналу дійшли 16. Учасники змагались у категоріях "Художники-ілюстратори", "Інсценівки", "Автори власних віршів за мотивами поезії Ліни Костенко", "Читці", "Вокалісти".

Перше місце у номінації "Читці" у Дмитра Слушаєва з Нової Каховки. Хлопець декламував вірш "Про життя". Поезію для конкурсу, говорить Дмитро, обирала вчителька. Вона ж і допомагала готуватись до конкурсу.

"Я не думав що у мене буде перше місце. Зараз я відчуваю радість. Мені дуже приємно", - говорить Дмитро Слушаєв, переможець фестивалю "Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви".

Втретє на конкурсі і втретє стає переможницею Марина Шиманська. Сьогодні вона співала пісню на вірш Ліни Костенко "Осінній день березами почавсь".

80 авторських поетичних творів було надіслано на конкурс. Кращі будуть опубліковані на сторінках п’ятої збірки "Пелюстки для Ліни".     

Ольга Ляшенко, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі