Відбувся семінар силовиків, які працюють зі службовими собаками

16:27, 19 бер. 2019
 
Відбувся семінар силовиків, які працюють зі службовими собаками

На базі кінологічного центру Головного управління Нацполіції в області пройшов семінар за участі представників відомств, які використовують у своїй роботі службових собак. Більше про захід дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Спланований захід Нацполіції України щодо розвитку кінологічної служби у 2019 році. Заплановано зібрання всіх фахівців кінологів, які є в силових структурах по області. Це МНС, Нацгвардія, Нацполіція, служба охорони, КОРД. Показати свої досягнення, обговорити проблемні питання - вони завжди є. І розробити план взаємодії. Тому що всі ми боремося зі злочинцями", - пояснює мету заходу Сергій Питько, начальник кінологічного центру Головного управління Нацполіції у Херсонській області.

Учасникам семінару показали устаткування, яке минулого року було закуплено за рахунок держави для кінологічного центру національної поліції. Показали вправи із собаками, які служать у відомстві.

"Кінологічна служба в установах покарань передбачена для того, щоб не допустити злочинів на об’єктах, які охороняються, попередити спроби втечі, пошук злочинців. Собаки також застосовуються в якості вартових. На даний момент достатнього фінансування кінологічної служби в кримінально-виконавчій системі, на жаль, немає", - розповідає Артем Шкригалов, начальник відділу охорони Херсонської виправної колонії №61, капітан внутрішньої служби.

На зустрічі фахівці обговорили і проблемні питання кінологічних служб силових відомств.

"Проблематика є у нас по спеціальних собаках - це відсутність запахоносіїв наркотичних речовин для підтримання натренованості службових собак", - каже Євген Овсієнко, начальник кінологічної служби штабу Херсонського прикордонного загону, капітан.

Артем Смола прийшов познайомитися, як працює кінологічна служба Національної поліції, тому що збирається працювати за цим напрямком.

"Прибув на місце подивитись, як воно працює. Маю бажання також потрапити до кінологічної служби. В нашому підрозділі цей напрямок буде розвиватись. Буде у нас три людини, які будуть відправлятися в Житомир на курси влітку. Зараз є вільний час, то ми знайомимося з цією професією", - говорить Артем Смола, сержант поліції.

Наталія Тимофєєва, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі