У херсонській поліції розповіли, як боротимуться із порушеннями на виборах Президента

17:31, 13 бер. 2019
 
У херсонській поліції розповіли, як боротимуться із порушеннями на виборах Президента

Чи готові правоохоронні органи Херсонщини до забезпечення порядку у день виборів Президента України - 31 березня - та скільки правопорушень у передвиборному процесі зафіксовано, розповіли сьогодні у Головному управлінні Національної поліції області.

По Херсонський області на сьогодні зареєстровано 83 звернення про правопорушення під час президентської кампанії. З них 46 – це незаконна агітація, 11 випадків – можливий підкуп виборців, 8 звернень про пошкодження агітаційних матеріалів, 13 випадків проведення агітації у невстановленому місці, 2 - повторної реєстрації.

"За результатами проведених перевірок складено 31 адміністративний протокол, з них в суді розглянуто 7", - говорить Артур Мєріков, начальник головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Як діяти людям, які живуть на території тимчасово окупованого півострова, розповів Андрій Бондаренко, тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в АР Крим та місті Севастаполі.

"Ви маєте право проголосувати за свого кандидата в Президенти України. Для цього треба зареєструватися до 25-го березня на будь-якій виборчій дільниці. Порушень виборчого законодавства на пунктах пропуску на сьогодні не виявлено", - каже Андрій Бондаренко, виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції в АР Крим та місті Севастаполі.

Іван Варченко, радник Міністра внутрішніх справ України:

"Ми передбачаємо, що в день виборів може бути інформаційна провокація з боку Російської Федерації та їх агентів на окупованих територіях в Криму, яка полягатиме в наступному: громадяни 31-го березня приїжджатимуть на адмінкордон і пояснюватимуть російським каналам, що їм не дали можливість проголосувати на території України. Через це ми звертаємось до всіх громадян, які постійно мешкають на тимчасово окупованих територіях, – ви маєте можливість реалізувати своє конституційне право обирати Президента України".

Для забезпечення правопорядку під час виборів Президента України 31-го березня буде задіяно 3 338 правоохоронців, буде створено п’ять оперативних зон швидкого реагування, працюватиме 30 вибухотехніків. 789 виборчих дільниць на Херсонщині перевірять вибухотехніки у переддень виборів, після чого їх візьмуть на охорону поліцейські, розказує Артур Мєріков.

Нагадаємо, вибори Президента України відбудуться 31 березня. Наразі у списку 39 кандидатів. "Суспільне. Херсон" зібрало у одному матеріалі відповіді на усі головні питання, які стосуються цьогорічних президентських перегонів.

Наталія Тимофєєва, Денис Рибась.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі