До Херсону прибула голова місії спостерігачів з Канади Оля Одинська-Грод

15:25, 7 бер. 2019
 
До Херсону прибула голова місії спостерігачів з Канади Оля Одинська-Грод

У Херсоні побувала керівниця місії CANADEM Оля Одинська-Грод. Ця місія проводить спостереження за підготовкою до виборів Президента України, починаючи з середини лютого. 

Керівниця CANADEM Оля Одинська-Грод розповіла, чим займаються представники місії на Херсонщині.

"Нашою метою було подивитися, як іде підготовка передвиборчого процесу. Ми доєдналися до наших довгострокових спостерігачів, які вже три тижні у Херсоні і 60 короткострокових спостерігачів приєднаються до них безпосередньо перед виборами, щоб працювати по всій території області", - говорить Оля Одинська-Грод, керівниця місії CANADEM.

Канадська Місія – це нейтральна і неупереджена місія зі спостереження за виборами, яку здійснює CANADEM, міжнародна неприбуткова організація, яка займається просуванням демократії та міжнародного миру та безпеки.

Мандат місії полягає у проведенні оцінки виборчого процесу під час чергових виборів Президента України. Канадська Місія оцінює виконання Україною зобов’язань ОБСЄ та інших міжнародних стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства.

"Результатом нашої роботи буде заключний звіт, який ми надамо через декілька тижнів, і там будуть рекомендації стосовно покращення виборчого процесу. Наша місія є незалежною, ми не втручаємось у виборчий процес, самі організовуємо свою роботу. CANADEM брала участь у 130 виборах, у понад 40 країнах. Наразі наша місія - 50 довгострокових спостерігачів, сім аналітиків та експертів, десять короткострокових спостерігачів. В Херсонській області всього буде вісім осіб", - каже Оля Одинська-Грод.

Канадська місія оприлюднить попередній звіт після дня виборів в Україні, в якому надасть початкову оцінку виборчого процесу. Загальні висновки місії будуть представлені в остаточному звіті наприкінці виборчого процесу, через кілька місяців. Остаточний звіт надасть рекомендації щодо покращення виборчих процесів у майбутньому.

Аліна Мокляк, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі