Вишинський залишиться за ґратами до 8 квітня, - ухвала суду

17:31, 6 бер. 2019
 
Вишинський залишиться за ґратами до 8 квітня, - ухвала суду

Апеляційний суд Херсонської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту Кирила Вишинського щодо продовження строку тримання його під вартою до 8 квітня. У залі засідання працювали кореспонденти Суспільного.

Підозрюваний у державній зраді Кирило Вишинський розповів, що не розуміє, чому його тримають під вартою.

"Чого я тут сиджу у в’язниці? В чому сенс? Потрібно задовольнити скаргу мого адвоката. Справа вже передана до суду, на жодну особу я не можу впливати, нічого фальсифікувати не можу. Та немає чого фальсифікувати! Мені просто смішно, коли читаю матеріали обвинувального акту", - говорить Кирило Вишинський, підозрюваний у державній зраді.

Прокурор Валерій Хараїм каже, що Вишинський має залишатися під вартою.

Суддя апеляційного суду Херсонської області Володимир Заіченко у задоволенні апеляційної скарги відмовив.

Адвокат обвинуваченого Андрій Доманський так прокоментував рішення суду:

"Суд залишив без змін. Далі ми будемо звертатись до Європейського суду з прав людини".

Нагадаємо, Кирило Вишинський, керівник РІА "Новості Україна", був затриманий Службою безпеки України 15-го травня. Звинувачують його у державній зраді. 16-го травня Вишинського етапували до Херсона. 17-го – заарештували без права внесення застави. На суді 1-го червня Кирило Вишинський заявив про відмову від українського громадянства. В липні Херсонський міський суд наклав арешт на квартиру, два автомобілі та майно, яке було вилучене під час обшуку.

6 березня, як розказав кореспондентам Суспільного адвокат Кирила Вишинського Андрій Доманський, прокурори подали обвинувальний акт та реєстр матеріалів до Подільського районного суду Києва. Швидше за все там і розглядатимуть це провадження. Крім того, Кирило Вишинський на виконання ухвали Верховного Касаційного Кримінального Суду України, має бути доставлений на судове засідання, яке відбудеться 20 березня о 10-й годині. Тобто, за словами захисника, Кирило Вишинський буде етапований до Києва.

Аліна Мокляк, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі