Владислава Мангера відсторонили від займаної посади (ОНОВЛЕНО)

11:17, 6 бер. 2019
 
Владислава Мангера відсторонили від займаної посади (ОНОВЛЕНО)

Шевченківський районний суд Києва відсторонив голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера від займаної посади строком на один місяць. Відповідне рішення було оголошено сьогодні зранку. Адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко так прокоментував ухвалу суду кореспондентам Суспільного.

"Сьогодні судом було оголошено рішення про відсторонення Мангера з посади голови обласної ради строком до 6-го квітня. Відповідно, сторона захисту може прокоментувати це наступним чином: сам Мангер заявляв, що він збирається на період активної фази розслідування піти у відпустку (що, по суті, зараз і відбувалося протягом останніх двох тижнів). Тому фактично це відсторонення не сильно впливає на подальші плани Владислава Мангера. Єдине, що сторона захисту все одно буде оскаржувати зазначене рішення, оскільки вважає, що його ухвалено більше з політичних, аніж з правових мотивів. Злочин, який інкримінують Мангеру, жодним чином не пов’язаний із його посадою. Таким чином підстав для його відсторонення фактично не було. Разом з тим, сторона захисту може сказати, що ми вважаємо - розуміючи усю складність політичної ситуації у країні, - що це рішення  є більш оптимальним, ніж те, що просили прокурори (два місяці відсторонення). Фактично Мангер відсторонюється до закінчення президентських виборів. Рішення досить очікуване", - розповідає Дмитро Ільченко, адвокат Владислава Мангера.

Нагадаємо, суд щодо відсторонення Владислава Мангера із займаної посади розпочався вчора близько 14-ї години й тривав до 18-ї. Суддя пішов до нарадчої кімнати, оголосивши перерву в засіданні до 8:45 сьогоднішнього ранку.

До рішення Шевченківського районного суду про відсторонення з посади, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер ухвалив рішення взяти відпустку за власний рахунок і видав розпорядження, що на цей час обов’язки голови облради виконуватиме його заступниця Оксана Рукавішнікова. Про це кореспондентам Суспільного розповіла радниця Владислава Мангера Ірина Борисевич.

Світлина: Херсонська обласна рада

Нагадаємо, Владислава Мангера підозрюють в організації вбивства чиновниці херсонської міськради Катерини Гандзюк. 11 лютого йому було оголошено підозру, а вночі 14 лютого  Мангерові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 17 днів або заставу розміром майже два з половиною мільйони гривень. 15 лютого адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко вніс за нього заставу.

3 березня запобіжний захід сплив, наступного дня Шевченківський райсуд столиці не подовжив Владиславові Мангеру запобіжний захід, Апеляційний суд Києва відхилив скаргу прокуратури щодо пункту про можливість внесення за голову Херсонської облради застави.

Ілля Контішев, Ксенія Сіліна.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі