Безпечне місто: депутати вирішували, хто працюватиме із камерами спостереження

17:37, 25 лют. 2019
 
Безпечне місто: депутати вирішували, хто працюватиме із камерами спостереження

2,7 мільйони гривень на програму "Безпечне місто" з міського бюджету отримає комунальне підприємство "Херсонміськсвітло". За це рішення проголосували депутати на сесії, яка відбулася 22-го лютого.

Міський голова Володимир Миколаєнко говорить, що окрім Нацполіції інформацію з камер спостереження мають отримувати й інші структури.

"Я хочу, щоб був незалежний центр отримання цього сигналу і всі наші правоохоронні структури також мали можливість користуватися цим сигналом. Більш того, свого часу ми передавали гроші й камери на Нацполіцію. Потім ми з подивом дізнавалися, що вони не функціонують. Тому безпека – це пріоритет номер один", - каже Володимир Миколаєнко, Херсонський міський голова.

Таку думку поділяє й депутат Херсонської міської ради Руслан Рубан.

"Взагалі, я хочу сказати, що життєдіяльність міста Херсона може покращитися, якщо ми будемо через камери контролювати, що відбувається в місті. І, звичайно, в тому числі, це і кримінальні випадки, які відбуваються. Якщо це буде у міста - контроль за цим питанням, - то я не думаю, що з цього будуть якісь проблеми. Вся необхідна інформація буде надаватися, якщо ми кажемо, для правоохоронних органів", - говорить Руслан Рубан, депутат Херсонської міської ради.

Депутат Віталій Урбанський каже, що фінансувати треба було проект Національної поліції.

"Моя особиста позиція, що гроші потрібно перераховувати саме Національній поліції, тому що цими камерами будуть вони оперувати. І ця думка буде озвучена на сесії під час розгляду бюджету. Але однозначно потрібно перераховувати ці кошти саме Національній поліції, тому що вони будуть встановлювати ці камери, вони будуть експлуатувати і в них буде свій диспетчерський пункт", - вважає Віталій Урбанський, депутат Херсонської міської ради.

Віталій Богданов проти надання коштів комунальному підприємству. Він вважає, що програму реалізовувати має Нацполіція:

"Ми були у ситуаційному центрі. Є робочі місця, сформоване приміщення, а головне – є програми, які обробляють обличчя і номера, і дають можливість реагувати миттєво. А навіщо гроші перераховувати КП? Відповідь проста – для того, щоб потім ще десятки мільйонів витратити на облаштування, на заробітну плату. Це не потрібно і не правильно. Бо є ілюстрація. Насьогодні вже витрачені бюджетні кошти, двічі чи тричі виділялися кошти, 36 камер, які не дають сигналу. Нацполіція сьогодні працює з трьома камерами, які придбали за рахунок облдержадміністрації. Ми ухвалили рішення з тими депутатами, які підтримують мене, що на наступну сесію буде проект наш, який буде на підтримку проекту Нацполіції", - розповідає Віталій Богданов, депутат Херсонської міської ради.

Керівник комунального підприємства "Херсонміськсвітло" Олег Ребрій програму поки не коментує, телефоном пояснив, що наразі визначаються з напрямками у цій роботі.

Нагадаємо, проект "Безпечне місто" створено задля посилення безпеки, контролю роботи комунальних служб та управління трафіком у місті. Він реалізується у деяких обласних центрах України. У Херсоні наразі проект діє як експеримент. Проект Нацполіції відрізняється від запропонованого міською радою.

Світлана Піцан, Аліна Олефір, Ігор Педченко, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі