Сесія Херсонської міськради виділила гроші на відновлення водопостачання ліцею

8:19, 23 лют. 2019
 
Сесія Херсонської міськради виділила гроші на відновлення водопостачання ліцею

22 лютого на сесії Херсонської міської ради було ухвалено рішення перерахувати 130 тисяч гривень для підключення професійного суднобудівного ліцею та гуртожитку на Острівському шосе до міського водогону. Більше про ситуацію дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Там проживає 500 студентів та 79 сімей. Суднобудівний завод воду подавав, але ліміт малий - 500 кубометрів. Цього вистачило тільки на два тижні. Вони без води вже дев’яту добу. Це надзвичайна ситуація. Сьогодні, я думаю, колеги підтримають, ми проголосуємо за цей бюджет і це питання буде вирішено. Не дуже велика сума - 150тисяч гривень. А проблема санітарно-гігієнічна та соціальна", - говорить Алла Беліченко, депутатка херсонської міської ради.

Володимир Миколаєнко, херсонський міський голова:

"130 тисяч передбачено на виконання цих робіт в проекті бюджету, який зараз буде прийматись. Якщо СБЗ не може подавати воду, то терміново дали завдання управлінню капітального будівництва прокласти і підключити 65 метрів трубопроводу і, сподіваюсь, що сьогодні ввечері - на завтрашній ранок вода буде".

На сесію прийшли мешканці цього гуртожитку.

"Вчора міськводоканал почав роботи. Це вони почали робити авансом. І ми тут зараз, щоб попросити кошти з міського бюджету", - каже Оксана Носаньова, мешканка гуртожитку.

Ольга Куц, мешканка гуртожитку:

"Дуже багато сиріт та працівників ліцею у нас проживає. Тож ми прийшли, щоб попросити допомоги на виділення коштів. Ми сиділи на сесії, нам зателефонували і сказали, що пішла вода".

Тетяна Михайлова, мешканка гуртожитку:

"Міськводоканал дав воду, а роботи виконує управління капітального будівництва міської ради. Кошти підуть напряму їм. А зараз мені прийшло на телефон повідомлення, що вже підписали технічну угоду на подачу води на 1 625 кубів на місяць".

Нагадаємо, суднобудівний ліцей та гуртожиток були без води 8 днів. Їм підвозили технічну воду рятувальники.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі