Київський суд продовжив термін слідства у справі вбивства Гандзюк

16:54, 22 лют. 2019
 
Київський суд продовжив термін слідства у справі вбивства Гандзюк

Шевченківський районний суд Києва продовжив термін досудового розслідування у справі вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк до 3 липня.

"Зважаючи на виняткову складність, для проведення дій прошу продовжити строк досудового розслідування на термін 11 місяців, тобто до 3-го липня 2019-го року", - говорить Вікторія Калита, прокурор.

Дмитро Ільченко, адвокат Владислава Мангера:

"Розуміючи, що якщо справу передавати до суду зараз і змінювати кваліфікацю, - це буде мати резонанс. Тому сторона обвинувачення тягне справу до літа, щоб впав суспільно-політичний резонанс. Щоб в липні чи в серпні передати до суду і вказати, що це не вбивство, а легкі чи середні тілесні ушкодження".

Торік у липні радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. За три місяці вона померла в столичній лікарні. У грудні правоохоронці оголосили підозру в організації нападу Олексієві Левіну. Той з України виїхав, СБУ оголосила його в розшук. Крім Левіна в справі ще шестеро підозрюваних. Четверо зізналися у скоєнні злочину. Ще один співпрацювати зі слідчими відмовився. Шостий - Мангер - провину заперечує.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі