"Майдан гідності" - херсонцям вперше презентували віртуальну виставку

17:57, 20 лют. 2019
 

Презентація розпочалась із вшанування пам’яті героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.

До віртуальної виставки увійшли документальні фільми, фотографії, книжки та періодика про події на Майдані. Херсонцям цей проект представлено вперше.

"Віртуальна виставка складається з фото, документальних фільмів. Ці матеріали доступні кожному, і збирались досить довго, щоб зробити такий продукт", - розповіла бібліотекарка Херсонської міської бібліотеки ім..Л.Українки Тетяна Машенкова.

"Ці матеріали корисні для педагогів, істориків, науковців, і для пересічних читачів. Тут зібрано матеріали для проведення заходів до дня памяті Майдану", - додала завідувачка інформаційного відділу Херсонської міської бібліотеки ім. Л.Українки Ірина Безлюдна.

В одному з залів бібліотеки ім. Лесі Українки є ось такий інформаційний стенд. Тут є QR- КОДИ через які за допомогою смартфонів можна швидко вийти на віртуальну виставку "Майдан гідності".

"Той матеріал, що є у віртуальному форматі, зробили і у вигляді збірки.  Тут є QR - коди. І коли читач візьме цю збірку, він може і прочитати, і  водночас завдяки сучасним технологіям  завантажити інформацію відповідно до цього коду", - каже головна бібліографиня херсонської міської бібліотеки ім. Л. Українки Оксана Смєшко.

Відвідувачами першої віртуальної виставки стали 30 херсонців.

"Саме з подій на Майдані починається сучасна історія незалежної України. І це потрібно і для нас і для майбутніх українців", - говорить відвідувачка виставки Олена Мазур.

Віртуальну виставку можна подивитись на сайті Херсонської централізованої бібліотечної системи.

Світлана Піцан, Олександр Шепель. 

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі