У Каховці відіграли фестиваль класичної музики

12:29, 18 лют. 2019
 
У Каховці відіграли фестиваль класичної музики

У Каховці відбувся фестиваль класичної музики. Восьмий конкурс молодих виконавців "Каховка запрошує" зібрав 130 учасників з Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Одеської областей. 

Розпочинає гала-концерт наймолодша учасниця конкурсу Марія Богдан. Дівчинка є вихованкою музичної школи Херсона №4. У своїй віковій категорії вона стала лауреаткою Першого ступеня.

"Я грала три композиції – Баха, Машковського і обов’язковий твір. Щоб все вийшло, необхідно багато працювати, ходити на репетиції", - каже Марія Богдан, переможниця Восьмого відкритого конкурсу молодих виконавців "Каховка запрошує".

Марія вдруге бере участь у цьому конкурсі, говорить її вчителька Галина Солгутовська.

"Ми не перший рік беремо участь у цьому конкурсі. Нам він подобається. Дебют у Маші був у першому класі. Вона тоді усім сподобалася, але було лише друге місце. Зараз ми набралися досвіду. І вже у другому класі Маша зіграла доволі складну програму й отримала перше місце", - розповідає Галина Солгутовська, вчителька по класу фортепіано.

Вперше бере участь у цьому конкурсі і одразу ж здобуває перше місце Ярослава Буряк з Мелітополя.

"Я оцю статуетку отримала за три композиції. Для мене це дуже радісно", - каже Ярослава Буряк, переможниця Восьмого відкритого конкурсу молодих виконавців "Каховка запрошує".

Гран-прі цього року поїде до Харкова. Цю нагороду місто отримало у номінації "Оркестр", а також перше місце в номінації "Соло" - у Гліба Разуваєва.

"Ніколи не знаєш - переможеш ти чи програєш. Завжди хвилюєшся, завжди є шанс програти. Суперники були сильні в номінації "Оркестр", і в сольній категорії теж три конкурсанти сильні були", - говорить Гліб Разуваєв, який отримав Гран-прі Восьмого відкритого конкурсу молодих виконавців "Каховка запрошує".

За чотири дні журі прослухало 130 учасників у номінаціях фортепіано, скрипка, духові та народні інструменти, вокал та ансамблі. З кожним роком, говорить членкиня журі конкурсу Ольга Кузнєцова, майстерність конкурсантів зростає.    

У програмі конкурсу, говорить організаторка Оксана Прокопович, не тільки прослуховування учасників, а й майстер-класи від артистів та композиторів.

"Родзинкою нашого фестивалю є обов’язкове виконання твору одного із композиторів національної спілки України, з якими ми дружимо та співпрацюємо. Дітям приємно і цікаво поспілкуватися з композиторами і почути їх думку і побажання", - розповідає Оксана Прокопович, голова оргкомітету конкурсу, директорка каховської Школи мистецтв.

Ольга Ляшенко, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі