Херсонське Соціальне таксі запрацювало за новими правилами

9:36, 16 лют. 2019
 
Херсонське Соціальне таксі запрацювало за новими правилами

Вісім днів у Херсоні за новими правилами діє "Соціальне таксі". Зараз люди з інвалідністю І-ї та ІІ-ї груп можуть десять разів на місяць безплатно скористатися послугою перевезення.

Право на отримання послуг мають жителі міста Херсон, які є особами з інвалідністю І-ї та ІІ-ї груп і мають реєстрацію місця проживання у Херсоні.

Для отримання послуг перший раз пасажиру необхідно при собі мати ксерокопії наступних документів:

  • паспорт громадянина України з місцем реєстрації;
  • довідка МСЕК;
  • пенсійне посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги.

Отримувач послуг має право скористатися ними не більше десяти разів на місяць. Послуги надаються з понеділка по п’ятницю з 08:30 до 17:30, у суботу, неділю та святкові дні – вихідні. 

Послуги надаються в межах Херсона, селищних та сільських рад, розташованих на території, яка входить до юрисдикції Херсонської міської ради, а також до аеропорту "Херсон".

Кореспонденти Суспільного їдуть з водієм на виклик. Ігор Коса розповідає, що за день приймає 4-5 замовлень.

"Я приїжджаю на місце і перевіряю в людей документи. Потім я їм це даю на підпис, що вони не проти, щоб ми обробили їх персональні дані. Перший раз вони повинні написати заяву, що вони потребують безплатного надання послуг "Соціального таксі", - каже Ігор Коса, водій "Соціального таксі".

Соціальне таксі обладнане автомобільною платформою для підйому та спуску осіб з інвалідністю.

В Армена Казаряна перша група інвалідності. Він розказує, що не вперше користується послугами соціального таксі.

"До цього я витрачав по 100 гривень за поїздку в один бік. Це було дорого. А зараз за рахунок безкоштовних поїздок хоч можна якось компенсувати", - говорить Армен Казарян, який користується послугами "Соціального таксі".

Як розповідає начальниця міського управління соціальної політики Олена Рузгіс, 2019-го року в бюджеті Херсона на відшкодування витрат за перевезення людей з інвалідністю передбачено 465 тисяч гривень.

"У міському бюджеті на 2019 рік на відшкодування витрат за перевезення людей з інвалідністю передбачено 465 тисяч гривень. Чому саме десять безплатних поїздок? Тому що, коли підприємство працювало у тестовому режимі, середня кількість поїздок була саме такою", - говорить Олена Рузгіс, начальниця Херсонського управління соціальної політики.

Нагадаємо, послуга "Соціальне таксі" діє у Херсоні з жовтня  2017-го року. За словами Валерія Безверхого, директора підприємства, яке працює в рамках програми "Соціальне таксі", спочатку послуги надавались безплатно за гроші меценатів, а з кінця квітня 2018 року платно, так як не було фінансування з міського бюджету.

Анна Тонг, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі