На Херсонщині перевищення швидкості фіксуватимуть "TruCam"

19:38, 12 лют. 2019
 
На Херсонщині перевищення швидкості фіксуватимуть

18 постанов за перевищення швидкості виписали херсонські патрульні за дві доби. Порушників на дорогах виявляють за допомоги приладів вимірювання та фіксації швидкості руху "TruCam". Наразі у місті приборів вимірювання та фіксації швидкості руху два.

"Прилади дуже якісні, виробництва США. В них високої якості відео - і фотозображення. Вони можуть зафіксувати порушення водієм правил дорожнього руху за 1200 метрів. Відповідно відразу фіксується номер транспортного засобу, швидкість, з якою він рухався і все це демонструється водію", - розповів прес-офіцер патрульної поліції у Херсонській області Андрій Кований.

Прилад має різні режими, відповідно до погодних умов, розповідає Андрій Кований. Використовувати його можна під час дощу, снігу чи туману, виставивши параметри. 

"Даний прилад працює таким чином: ми наводимо даний пристрій спеціальним прицілом  на автомобіль, там є відмітка червоного кольору як лазер, вона фіксує транспортний засіб і ми його ведемо. Як тут, так і на екрані показує швидкість. Автомобіль фіксується фотографією чітко за 50 метрів, щоб можна було розібрати державний номерний знак", - каже інспектор роти №3 Дмитро Полятикін.

Прилад надійний, говорить Дмитро Полятикін. Інспектор, який фіксує порушення, не має можливості втручатись у роботу системи та корегувати дані.

"Йде повна фіксація з GPS, пишеться точне місце знаходження людини, точний час, точна фотографія. Інспектор не взмозі зняти флешку, вона зашифрована, також стоять пломби", - додає Дмитро Полятикін.

Штраф за перевищення швидкості – 255 гривень, розказав Андрій Кований.

Нагадаємо, пристрої вимірювання швидкості TruCam на аварійно-небезпечних ділянках доріг в Україні почали використовувати 8 жовтня 2018 року. На Херсонщині перші два прилади отримали вчора.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі