У ХНТУ відбулась зустріч ветеранів-афганців

16:27, 12 лют. 2019
 
У ХНТУ відбулась зустріч ветеранів-афганців

Зустріч випускників та викладачів, які проходили службу в Афганістані, організували у Херсонському національному технічному університеті. Захід присвятили 30-й річниці виведення військ з Афганістану. Подробиці дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих воїнів.

На зустріч із ветеранами запросили першокурсників. Студентам показали фільм, відзнятий до 25-річчя виведення військ із Афганістану.

"Загалом, більшість молоді від 15 до 25 років не вивчають історію. Вони вважають, що у нас нові технології, але на мою думку, ми повинні пам’ятати про ці події, щоб не робити таких помилок у майбутньому", - каже студент Херсонського національного технічного університету Олександр Кабанов.

"Цей захід корисний для нашого покоління, тому що багато  дітей не знають, що це була за війна. Так як вона була 30 років тому і не була така глобальна як Перша і Друга світові війни. Ми хочемо, щоб молодь знала і поважала цих людей", - додала студентка Херсонського національного технічного університету Валентина Бурштин.

Геннадій Глухов, закінчив льотну академію і 1981-го року чоловіка відправили до Афганістану. Він розповів, які завдання виконував на війні:

"Ми були зобов’зані перевозити боєприпаси, евакуйовувати поранених. Також ми вели розвідку і нвйголовніше це супроводжували колони.Ми передаємо свій досвід, щоб наші хлопці і дівчата були готові захищати нашу Вітчизну".

Олександр Карпович потрапив на афганську війну у 19-річному віці.

"Я був рядовим солдатом. Був у десантно-штурмовій роті. Ми виконували різні завдання: стояли на блокпостах, супроводжували колони, виконували завдання з охорони об’єктів. Зараз, звичайно, хочеться, щоб війна закінчилась, щоб був мир", - говорить Олександр Карпович, який брав участь у війні в Афганістані.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі