26.05.2020. Новини. 19:00

26 тра. 19:00


1. Херсонський Хоспіс не закривають, розповідає його директор Ігор Васильєв. Гроші, які щомісяця надходять з національної служби  здоров’я, – це 15 відсотків від загальної потреби закладу, додає головна бухгалтерка Галина Маломан. Чому виписують пацієнтів, які потребують постійного медичного догляду, дізнавались наші кореспонденти.

2. Діабетична стопа – не вирок. Це доводять хірурги Херсонської обласної клінічної лікарні. З січня вони почали робити оперативні втручання при важких діагнозах діабетичної стопи зі збереженням ніг. Раніше це було неможливо. Як почуваються пацієнти після таких операцій, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

3. 53-річний чоловік з Голої Пристані сьогодні помер від COVID-19. До обласної інфекційної лікарні його шпиталізували 3-го травня. Про це на брифінгу розсказав заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан.

4. Також Вадим Чабан розповів, що згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України тестуватимуть на COVID-19 й методом ПЛР, і робитимуть імунно-ферментний аналіз. Обласний депертамент здоров’я визначив 5 лікарень, де від сьогодні будуть проводити цей аналіз.

5. Сьогодні у Херсонському міському водоканалі відбулися громадські обговорення щодо встановлення тарифу на водопостачання та водовідведення у 2021 році.

6. Карантин став випробуванням для івенторів, говорить співзасновниця агентства з проведення свят Вікторія Лубніна. Як вдалося перебудувати роботу в нових умовах, не втратити працівників та клієнтів  – у наступному сюжеті.

Інші випуски
Більше відео