22.05.2020. Новини. 19:00

22 тра. 19:00


1. Сьогодні аграрії Херсонщини вийшли на акцію протесту. Вони проти запровадження Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства квоти на імпорт добрив в Україні.  Мітингарі  закликають президента втрутитись у ситуацію та не допустити ухвали даного рішення. Одночасно такі акціі пройшли в Одеській, Запорізькій, Харківській, Кіровоградській, Хмельницькій та Черкаській областях. 

2. Жодного нового випадку коронавірусу і 6 нових одужань – така ситуація із COVID-19 в області. Про це сьогодні на брифінгу розказав заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

3. На 9 годину 22 травня в Україні лабораторно підтвердили 20148 випадків COVID-19, з них 588 - летальних, 6585 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 442 нові випадки, - Центр громадського здоров’я України.

4. Від сьогодні на Херсонщині відновили внутрішньообласне автобусне сполучення. На  приміський автостанції  біля центрального ринку у Херсоні та міжміськомуавтовокзалі побувала моя колега Оксана Хлєбус. 

5. Депутати Херсонської міської ради сьогодні на сесії прийняли рішення про надання пільг підприємцям, які працюють на ринках міста. Через карантинні обмеження люди не в змозі сплатити податки. Вони прийшли на сесію зі своїми вимогами.

6. Юрія Кашнікова, якого підозрюють у вбивстві Володимира Чебукіна, яке сталося новорічної ночі у Каховці, відпустили під заставу у півмільйона гривень. Про це за півтори години до ефіру кореспондентам суспільного  телефоном розказав адвокат родини загиблого Володимир Сергет.

7. Херсонській регіональний центр оцінювання якості освіти готується до проведення пробної та основної сесій зовнішнього незалежного оцінювання. Коли саме відбудеться тестування кореспондентам суспільного розказав директор центру Максим Кирпенко.

8. 22-й  міжнародний театральний фестиваль Мельпомена Таврії мав розпочатись у Херсоні сьогодні. Через карантинні обмеження його довелось відкласти, але оргкомітет вирішив нагадати про цю подію. У Потьомкінському сквері біля драмтеатру зранку  підняли прапор фестивалю, а всіх охочих пригадати захід запросили прийти у фірмових футболках. 

Інші випуски
Більше відео