20.05.2020. Новини. 20:30

20 тра. 20:30


1. Вважати аварію на самоплинному колекторі на проспекті 200 років Херсона надзвичайною ситуацією місцевого рівня – таке рішення ухвалили сьогодні на міській комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ремонт колектора потрібно  більше 6, 5 мільйона гривень. 

2. Акцію з вимогою звільнити з посади керівника офісу Президента України Андрія Єрмака провели сьогодні під стінами ОДА представники обласного осередку Нацкорпусу. Аналогічні заходи відбулись і в інших містах. Як все пройшло у Херсоні, бачили наші кореспонденти.

3. Для того, щоб визначити джерело зараження ковід-19 3-х херсонців, про діагноз яких повідомили вчора, 19 травня, проведуть додаткові дослідження. Про це на брифінгу повідомив заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан.

4. Станом на 15  годину, сьогодні 20-го травня, в Херсонській області лабораторно підтверджено 172 випадки інфікування коронавірусом COVID-19, з них 132є людей одужали, 2 померли. За останню добу виявили 4 нових хворих.

5. Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але зробили його адаптивним. Таке рішення сьогодні, 20 травня, прийняв Кабінет міністрів. Адаптивний карантин дає можливість регіональним комісіям техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій посилювати протиепідемічні обмеження в разі  виявлення спалахів захворювання або послаблювати їх, якщо це не суперечить встановленим обмеженням на загальнонаціональному рівні. 

6. Розфарбована візерунками тротуарна плитка, історії родинних сорочок, культурні проекти за участю майстринь-вишивальниць – про те, як на Херсонщині  готуються до Дня Вишиванки у наступному сюжеті.

7. Вже 3 дельфіни опинилися у пастці у Джарилгацькій затоці поблизу Скадовська – розказала кореспондентам суспільного начальниця сектору пропаганди обласного управління державної служби з надзвичайних ситуацій Оксана Федоренко. Один дельфін там перебуває від учора. 2 запливли сьогодні.

Інші випуски
Більше відео