"Новини" 16.09.19 20:30

16 вер. 20:30


1. Вони пройдуться тротуарами, проїдуться у громадському транспорті, відвідають адміністративні будівлі, розважальні комплекси та кафе. Близько 20-ти херсонців разом з командою "Доступно. UA"  три дні перевірятимуть Херсон на доступність для людей з інвалідністю. Відгуки залишатимуть у соцмережі та створять онлайн-мапу, де вкажуть місця, зручні для людей з інвалідністю та не пристосовані для відвідування. Проект "Доступно. UA", говорить його організатор Дмитро Щебетюк, діє три роки і мета його - дослідити і поліпшити інфраструктуру міст.

2. Біля селища Приморського Голопристанського району школярі з Херсона збирали сміття на узбережжі Чорного моря. За дві години було прибрано сім кілометрів зони відпочинку. Більше - в сюжеті Світлани Піцан.

3. Вийти на пенсію та стати "ІТ-бабусею" чи "ІТ-дідусем" - в бібліотеці імені Олеся Гончара проводять "Курси комп’ютерної грамотності для поважних користувачів". Чому навчають на заняттях, сьогодні дізналася наша Аліна Олефір.

4. 12-річного херсонця Артема Соловйова-Крекшу тренери називають хлопцем без кісток. Вид мистецтва, яким він займається, має назву цирковий каучук. Херсонець став переможцем всеукраїнських конкурсів і учасником телешоу, а зараз готується до міжнародних змагань. Про це – у наступному відеосюжеті.

Інші випуски
Більше відео