"Новини" 16.09.19 13:30

16 вер. 13:30


1. Вони пройдуться тротуарами, проїдуться у громадському транспорті, відвідають адміністративні будівлі, розважальні комплекси та кафе. Близько 20-ти херсонців разом з командою "Доступно. UA" три дні перевірятимуть Херсон на доступність для людей з інвалідністю. Відгуки залишатимуть у соцмережі та створять онлайн-мапу, де вкажуть місця, зручні для людей з інвалідністю та не пристосовані для відвідування. Проект "Доступно. UA", говорить його організатор Дмитро Щебетюк, діє три роки і мета його - дослідити і поліпшити інфраструктуру міст.

2. Близько сотні херсонців долучилися до Всеукраїнського маршу за права тварин. Акція, як розказала координаторка проекту Юлія Гавлич, проходить у 22-х містах України одночасно. У Херсоні учасники із плакатами та гаслами стартували від планетарію.

3. Виступи творчих колективів з різних районів Херсонської області, виставка-продаж робіт декоративно-ужиткового мистецтва, екскурсія  історичним поселенням – у Високопіллі відбувся фестиваль німецько-української культури "Кронау-фест". Сьогодні продовжуємо розповідь про те, як все відбувалось.

Інші випуски
Більше відео