"Таврійські новини" 16.07.19 18:30

16 лип. 18:30


1. Сьогодні у 20-ти містах України до вступу в дію закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" проходять різні заходи. За півгодини має розпочатися концерт на площі Свободи у Херсоні. Там перебуває наш кореспондент Ілля Контішев.

2. У Херсонському національному технічному університеті на 9:30 сьогоднішнього дня  більше тисячі людей подали електронні заяви на вступ на перший курс, а в Херсонському державному на 11:30 було більше трьох тисяч заяв. В Україні триває вступна компанія, яка стартувала 10-го липня. Більше про її перебіг – Анна Тонг.

3. В Україні триває акція "Тротуар не кратер". Щоб взяти участь у ній, треба зробити фотографію біля ями чи вибоїни на тротуарі та викласти світлину в соцмережі. В чому полягає головна мета акції та чи долучаються до неї херсонці, дивіться далі у сюжеті Анни Тонг.

4. У Херсоні у кіноконцертній залі "Ювілейний" презентували документальний фільм "Миротворці. У горах Сванетії". Показ присвятили Дню українських миротворців. Фільм розповідає про події 1992-1993-го років, коли українці взяли участь у миротворчій місії під час воєнного конфлікту Росії з Грузією в Абхазії. 

Інші випуски
Більше відео