"Таврійські новини" 12.07.19 18:30

12 лип. 18:30


1. Депутати Херсонської обласної ради сьогодні звернулись до Кабміну та Верховної Ради України, щоб продовжити у 2020-му році фінансування медичних закладів за рахунок державних коштів. За це звернення проголосували 40 із 49 присутніх депутатів. На сайті Міністерства охорони здоров’я вказано, що з 2020-го року всі заклади, які надають медичну допомогу, повинні почати працювати за новими правилами. Ці умови роботи будь-якої лікарні в системі, де "гроші йдуть за пацієнтом", будуть чітко прописані у договорі з Національною службою здоров’я України. Обов’язковою вимогою для підписання такого договору є автономізація, коли лікарні набувають статусу некомерційних комунальних підприємств. Чому обласні депутати просять відтермінувати реорганізацію закладів охорони здоров’я – розбиралась наша Оксана Хлєбус.

2. Чи працюватиме у Херсоні кризовий центр для постраждалих від домашнього насильства у 2020-му році? Чому містяни бояться, що його можуть закрити? У темі розбиралась Анна Тонг.

3. У Херсоні із 860 адрес за чотири роки внутрішньобудинкові дороги відремонтовані на 150. Як зруйновані дороги ускладнюють життя херсонців? На Куліша 3, 3-а, 1-а та 5, що у Шуменському мікрорайоні Херсона, побували кореспонденти Суспільного.

4. Сьогодні до Херсона приїхали кандидати в народні депутати від партії "Голос". На зустрічі із містянами вони розказали про свій план дій у парламенті. Далі - Світлана Піцан.

5. Інсталяція з метеликів на дереві та фантастичні аплікації на дверях під’їзду - так тепер виглядає двір будинку №14, що на вулиці Миру у Херсоні. Перетворити звичайні речі на мистецькі об’єкти взявся заслужений художник України Микола Гепард, який мешкає у цьому домі. Що з цього вийшло бачили й кореспонденти Суспільного.

Інші випуски
Більше відео