Посол Королівства Швеції в Україні відвідав UА: ХЕРСОН

Посол Королівства Швеції в Україні відвідав UА: ХЕРСОН

24 тра. 2021

20 травня Херсонську філію Суспільного відвідав Тобіас Тиберг — Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні. Під час візиту пана Посла разом з керівництвом філії обговорили перспективи розвитку, які виклики стоять перед Суспільним Херсонщини, як вони вирішуються та як планують зацікавлювати аудиторію, а також провели для гостя коротку екскурсію філією.

Читайте також: Команда UA: ХЕРСОН вдосконалює діджитал та планування у програмі від шведських колег

«У ході зустрічі відчула щиру зацікавленість Посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга діяльністю Суспільного мовника. Наразі Херсонська філія Суспільного бере участь у Шведському проєкті. Серед заходів проєкту — проведення тренінгів, мета яких отримання нових навичок, перш за все для фахівців діджиталу та журналістів ньюзруму, відпрацювання  отриманих знань на практиці, підвищення спроможності команди», — розповіла менеджерка UА: ХЕРСОН Оксана Шило

«Швеція підтримує Суспільне мовлення в Україні. Ми багато років підтримуємо Суспільне як у Києві, так і в регіонах. Ми віримо, що робота Суспільного мовника є необхідною для демократичної країни. Ми щасливі тісній співпраці з Суспільним. Ви робите неймовірну роботу і ви відіграєте важливу роль у розвитку незалежних медіа й демократії в Україні», — зазначив Посол Королівства Швеція в Україні Тобіас Тиберг

За словами продюсера Херсонської філії Суспільного Рустама Авдєєва, візит шведського Посла і його команди був важливим для працівників Суспільного Херсонщини.

«Ми обговорили низку питань, пов’язаних з розвитком південного регіону, життям національних спільнот, екології та висвітленням цих тем на платформах Суспільного мовника. Швеція є нашим стратегічним партнером і вже на сьогодні зробила свій внесок у розвиток Суспільного мовлення України. Тож працюємо далі й не зупиняємось на шляху розбудови найбільшого незалежного мовника України», — прокоментував Рустам Авдєєв.

Наприкінці зустрічі пан Посол поділився враженнями від візиту до Херсонської філії Суспільного

«Чудово! Я поспілкувався з багатьма колегами. Я бачу, що ви робите з дуже обмеженим ресурсом. І я вражений тією роботою, яку ви робите, незважаючи на досить обмежений фінансовий ресурс, який у вас є»

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

UA: ХЕРСОН — це філія Суспільного мовлення у Херсонській області. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Херсонщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Херсон у Фейсбуці та UA: Українському радіо Херсон, а також онлайн на сайті філії.