Херсонська філія Суспільного готує фінальну програму #Звіти_Наживо у цьому році

Херсонська філія Суспільного готує фінальну програму #Звіти_Наживо у цьому році

18 гру. 2018

21 грудня, разом з усіма регіональними філіями, Херсонська філія Суспільного готує фінальний звіт у цьому році Всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_Наживо. Про свою роботу у останній програмі звітуватиме Херсонський міський голова.

Загалом в ефір за  планом вийшло вже 9 програм. Кожна програма проекту #Звіти_Наживо триває 52 хвилини.

«Готуватися до проекту «Звіти_Наживо» ми почали ще до його запуску, - зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. – Навіть зробили дві пілотні програми, тому у березні вже точно знали, куди будемо рухатись і як має виглядати проект. Безумовно, всі програми, які вийшли в ефір, хоча і мають однакову структуру (візитка, графіка, топ-тема) – різні: за тематикою, гостями і фітбеками від глядача.

Василь Середюк твердо переконаний, що проект дуже необхідний, бо він дає глядачам можливість не лише почути звіт чиновника, а й отримати відповідь на свої запитання,  відразу у прямому ефірі.

Директори департаментів, начальники управлінь, мери міст – всі мали можливість розповісти про зроблене і пояснити, чому деякі із планів не були реалізовані. Команда СПН філії детально вивчала їх роботу: було «перерито» велику кількість інформації та архівних матеріалів, надіслано майже два десятка запитів. Найбільш актуальними темами програм для жителів Херсонщини стали питання про підготовку до опалювального сезону, а також про ремонт доріг.

«Формат програми «Звіти_Наживо» відрізняється від того, до якого звикли посадовці, – зазначає головна випускова творчої групи «Тема дня» і ведуча програми «Звіти_Наживо» Ольга Петренко. - Це не та програма, де вони просто можуть прийти і доповісти про зроблене, так би мовити «для галочки». Вони знають про те, що тут буде діалог і їм доведеться відповідати на запитання прямі, гострі, а іноді і неприємні для них. Крім того, вони можуть почути оцінку їх роботи від жителів міста та області, від експертів. І варто зазначити, що попри це, за рік ми не отримали жодної відмови від запрошених спікерів. Навпаки – просять запрошувати ще».

За весь період проекту у Херсонській філії Суспільного не було жодної відмови, і жодної заміни гостя. Є вже і постійна група експертів, яка об’єднується в залежності від теми.  А телефонні дзвінки, трансляція на сторінці філії у Facebooк – ще більше наблизили Суспільне Херсонщини до глядача.

Усі випуски "Звіти_наживо" дивіться на Youtube-каналі філії.

Нагадаємо, 23 березня стартували перші #Звіти_наживо – всеукраїнський проект команди UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та громадського руху ЧЕСНО, покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю в прямому ефірі регіональних філій НСТУ. Звітувати  першими були запрошені міські голови і голови ОДА.