Херсонська філія Суспільного презентувала громадським організаціям області проект «Дебати на вимогу»

Херсонська філія Суспільного презентувала громадським організаціям області проект «Дебати на вимогу»

31 жов. 2018

Це новий суспільно-політичний проект, який започатковується у регіональному ефірі Українського радіо із залученням digital-платформ. Темою для дебатів може стати будь-яка проблема, котра хвилює спільноту й у якій є дві протилежні точки зору на вирішення. "Дебати на вимогу" — це можливість для усіх громадян на платформах Суспільного мовника обговорити вирішення важливих проблем. Програма є нерегулярною, а "на вимогу", тож виходитиме в ефір за наявності запитів від аудиторії.

«Цей проект для нас всіх новий досвід. Ми готові надати громадськості можливість вирішувати спірні питання цивілізованим шляхом, стати майданчиком для розв’язання конфліктів, де сторони матимуть нагоду висловити свою позицію з того чи іншого питання сказав, звертаючись до присутніх, продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк. – З цього часу Херсонська філія Суспільного відкрита для всіх, хто хоче, аби його почули».

 

Модератор «Дебатів на вимогу» у Херсонській філії Галина Воробєй розповіла керівникам громадських організацій про проект, його мету та теми, що порушуватимуться.

«У попередні роки дебати на Херсонському обласному радіо проводили, як правило, між політичними конкурентами. Тепер дискутувати в ефірі можуть навіть сусіди по дому. Щоб показати приклад дискусії, запрошуємо громадських активістів. Ми готові надати їм майданчик, рівні умови та чітко регламентований час для представлення своїх аргументів "ЗА" або "ПРОТИ".

 

Запропонований проект викликав жваве обговорення серед учасників зустрічі. Представників громадськості цікавили питання про періодичність програми, вартість участі у ній та рівноцінність опонентів. На всі питання вони отримали відповіді.

«Дебати на вимогу» - цікавий проект. Ми дякуємо Суспільному за ініціативу. Головне, аби діалог між опонентами був конструктивним і толерантним. Думаю, що мене підтримають і керівники громадських організацій – ми охоче долучимось до цього проекту» - на завершення зустрічі сказала голова громадської ради при голові облдержадміністрації Ірина Зоря.

 

Цей проект можна буде почути в ефірі Українського радіо. Херсон на хвилі й побачити трансляцію наживо на сторінках філії у Фейсбуці.

Нагадаємо, у радіоефірі та на діджитал-платформах філій Суспільного стартував новий суспільно-політичний проект "Дебати на вимогу". З 29 жовтня регіональні радіостанції Українського радіо запрошують опонентів із будь-яких суспільно важливих питань прийти в ефір і в форматі конструктивного діалогу довести власну правоту.