«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: ХЕРСОН

«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: ХЕРСОН

18 вер. 2020

21 вересня на UA: ХЕРСОН, а також регіональних телеканалах Суспільного стартує оновлена вечірня інформаційно-аналітична програма — «Сьогодні. Головне». Щобудня о 19:00 у прямому ефірі на глядачів чекає підсумковий випуск місцевих новин з аналізом найважливіших подій від команди редакторів «Теми дня».

«Наша команда готова до запуску нового інформаційно-аналітичного проєкту «Сьогодні. Головне». Ми вибудували співпрацю між усіма творчими та технічними відділами, які будуть залучені до його реалізації. Для нас це широка можливість щодня, крім вихідних днів охоплювати топові теми регіону і обговорювати їх у студії з аналітиками, експертами, безпосередніми учасниками подій. Спілкуватися зі спікерами ми будемо як у студії, так і за допомогою скайп зв’язку, це допоможе обговорювати теми і проблеми віддалених районів, аби вони теж були почутими. На сьогоднішній день спеціально до цього проєкту ми оновили студію, технічно переоснастили її у тому мінімумі, який необхідний для того, аби наш глядач отримав якісний продукт. Так, для нашої команди такий формат роботи буде важчим, але в той же час він стане більш ціннішим для глядача, заради якого і існує Суспільне», — каже продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв.

За словами шефредакторки новин Суспільного Херсона Наталі Верлати проєкт «Сьогодні. Головне» матиме дуже тісну регіональну прив’язку і даватиме можливість більш глибинно обговорити факти, процеси, події, які відбуваються тут і зараз.

«Формат, який пропонується, для нас незвичний – новинні сюжети перемежовуватимуться з гостями у студії, коментарями скайпом чи телефоном, з поясненнями кореспондентів, які працювали над темою чи на події. Сподіваюсь, глядачі задумку оцінять, принаймні ми дуже старатимемось для цього. Над проєктом працюватимуть дві професійні команди – новин і «Теми дня», які до цього дуже тісно співпрацювали. Тепер доведеться, по суті, стати одним цілим, бо від цієї взаємодії залежатиме, наскільки цілісну інформаційну картину доби отримуватиме наша аудиторія. Ми не хочемо йти за подіями, ми намагаємося створювати новини, знаходити теми, які тільки починають обговорювати у суспільстві, не чекаємо, коли всі про це розкажуть», зазначає Наталя Верлата.

Читайте також: У новинах Суспільного не виявили брехні й піару політиків

Новий формат інформаційно-аналітичного блоку передбачає не лише збільшення тривалості до 52 хвилин прямого ефіру, а й розширення тематики підсумкових програм. Завданням редакцій є щоденний аналіз суспільно-політичних, а також культурних, соціальних та інших тем не тільки обласного центру, а й усієї області.

«Для нас цей проєкт — можливість бути ближчими до своєї аудиторії. Тісна взаємодія регіональних новинарів і редакторів, що зазвичай готують інтерв’ю та аналітику, дає змогу шукати відповіді на виклики, із якими стикаються місцеві мешканці, безпосередньо в прямому ефірі Суспільного мовника, — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей. — Також окремо плануємо присвячувати цілі випуски об’єднаним територіальним громадам, а за потреби — робити й спільні тематичні міжрегіональні марафони».

«Це ще один крок на шляху налагодження роботи як єдиної команди. Спільне планування, спільне розуміння, спільний результат. Увага аудиторії не буде розпорошуватися, а буде сфокусована на найголовнішому. Це важкий процес для нас, але докладаємо всіх зусиль, аби полегшити сприйняття інформації суспільством», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Нагадаємо, 15 липня на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало міжрегіональне ранкове шоу. Інформаційно-пізнавальний «Ранок на Суспільному» виходить у будні із 6:30 до 9:00.