Для команди Суспільного проведуть цикл вебінарів — від цифрової безпеки до інстаграм-розслідувань

Для команди Суспільного проведуть цикл вебінарів — від цифрової безпеки до інстаграм-розслідувань

3 вер. 2020

Для команди Суспільного проведуть цикл безкоштовних вебінарів про цифрову безпеку, інстаграм-розслідування, ефективну взаємодію журналіста й оператора, аспекти виборчого процесу 2020 року та інше. Тренінги організують ГО «Інститут розвитку регіональної преси» й партнерські організації.

Читайте також: Як робити журналістське розслідування — на Суспільному відбулися тренінги «Школи розслідувань»

Перелік вебінарів:

  • 8 вересня Анастасія Борема з Bihus.Info розкриє секрети SMM у розслідувальних — і не лише — редакціях, а також розповість, як журналістам ефективно співпрацювати з SMM-никами.
  • 11 вересняАнтон Кушнір із Лабораторії цифрової безпеки розкаже, як мінімізувати цифрові ризики й покращити захист цифрових пристроїв.
  • 15 вересняВіта Думанська та Ігор Фещенко з громадського руху «ЧЕСНО» навчать ефективно використовувати інструменти й ресурси «ЧЕСНО» під час виборчого процесу.
  • 18 вересняАнжела Підхомна з YouControl навчить аналізувати кандидатів, партії та їхні зв’язки за допомогою системи YouControl.
  • 22 вересняАнатолій Остапенко з «Телебачення Торонто» навчить шукати інформацію в соціальних мережах і покаже, як робити інстаграм-розслідування.
  • 25 вересняЛюбомира Ремажевська зі «Схеми: корупція в деталях» та Людмила Панкратова з ІРРП розкажуть, як зробити «непробивними» розслідування, аналітику й навіть новину на складну тему, щоб доказів було вдосталь, а матеріал лише став кращим — допублікаційна юридична експертиза та фактчекінг.
  • 29 вересняТетяна Юзвяк із громадянської мережі «Опора» розкриє юридичні аспекти виборчого процесу 2020 року, які точно варто знати журналістам.
  • 2 жовтняВалерія Єгошина та Кирило Лазаревич зі «Схеми: корупція в деталях» розкажуть, що треба знати про командну, професійну, безпечну й ефективну взаємодію оператора та журналіста.

Вебінари триватимуть 3 години — з 11:00 до 12:30 та з 13:30 до 15:00. Якщо тривалість скоротять, про це повідомлять окремо. Онлайн-тренінги організують на платформі Zoom.

Щоб узяти участь у вебінарах, заповніть форму за посиланням. Підтвердження надішлють учасникам на електронну пошту. Організатори залишають за собою право повідомити результати лише відібраним учасникам та не пояснювати причин такого рішення.

Читайте також: На Суспільному завершився тренінг про стандарти інформаційної журналістики

Учасники Школи розслідувань для журналістів філій Суспільного можуть долучитися до вебінарів поза конкурсом. Також 13 жовтня вони візьмуть участь у вебінарі з Федором Сидоруком та Євгенією Моторевською, під час якого обговорять результати роботи над розслідуваннями, підготовленими в результаті І модулю Школи розслідувань і циклу вебінарів.

Додаткові запитання надсилайте на електронну адресу olexandrvoloshyn199@gmail.com або звертайтеся за номером телефону (098) 2471-734.