Заборгованість перед КП «Херсонтеплоенерго» на жовтень 2018 року складає 95 мільйонів гривень, – на телеканалі «Скіфія» звітує Олексій Войтенко

Заборгованість перед КП «Херсонтеплоенерго» на жовтень 2018 року складає 95 мільйонів гривень, – на телеканалі «Скіфія» звітує Олексій Войтенко

24 жов. 2018

19 жовтня у прямому ефірі телеканалу «Скіфія» відбувся восьмий звіт Всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, присвячений звітуванню чиновників, відповідальних за забезпечення старту нового опалювального сезону.

Цього разу у прямому ефірі звітував директор департаменту ЖКГ Херсонської міської ради Олексій Войтенко. У студії також були присутні експерти: керівниця інтернет видання "Х-кілометр" Олена Маляренко, журналістка інтернет-видання «Херсонський вісник» Євгенія Вірлич та журналіст інтернет-видання «Новамедіа» Тарас Бузак.

На початку програми Олексій Войтенко розповів про борги, які утворилися перед КП «Херсонтеплоенерго» та, зокрема, скільки заборгували абоненти підприємству: «Заборгованість перед КП «Херсонтеплоенерго» на жовтень 2018 року складає 95 мільйонів гривень, з них 88 мільйонів - це заборгованість населення. Зокрема, за минулий опалювальний сезон - 22 мільйони наші містяни не доплатили за послуги, отримані від «Херсонтеплоенерго». Це призвело до того, що у підприємства виникли труднощі з підготовкою мереж та з виплатою заробітної плати співробітникам. Заборгованість із заробітної плати на підприємстві із серпня. Тому на сесії міської ради 19 жовтня була виділена допомога КП «Херсонтеплоенерго» у розмірі 7 мільйонів гривень. Цього року це друга допомога підприємству, раніше вже було виділено 3 млн. грн. Цього недостатньо, аби погасити усі борги».



Окремо, заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик розповів про ситуацію на Херсонській ТЕЦ і чому початок опалювального сезону там може затриматися: «Половина жителів Херсона є абонентами Херсонської ТЕЦ. На даний момент керівник, який знаходиться в кабінеті директора Херсонської ТЕЦ, не є легітимним для заключення договорів з Нафтогазом по отриманню номінацій на газ, по отриманню лімітів на газ, по реструктуризації боргу на газ, тому, фактично, новий керівник не може потрапити на підприємство, оскільки по лінії юстиції заблокований реєстр, по якому він мав зареєструватися як керівник. І у нас патова ситуація, коли Херсонська ТЕЦ не може отримати те, без чого вона взагалі не може працювати у зв’язку з кадровими питаннями».



Також Олексій Войтенко розповів про програму по установці одноконтурних котлів для малозахищених верств населення.
«У 2016 році була проведена реконструкція теплових пунктів, аби мати можливість перевести на автономне опалення 57 будинків та соціальних об’єктів у «старому» місті, які рекомендовані від відключення від Херсонської ТЕЦ. Цього року був розроблений механізм компенсації для малозахищених верств населення на встановлення одноконтурних котлів. На жаль, коштів на цю програму поки не виділено, тому цього року реалізувати її можливості не буде» - зауважив директор департаменту ЖКГ Херсонської міської ради Олексій Войтенко.
«Спочатку ми хотіли зробити звіт з підготовки до опалювального сезону не лише у місті, а й у області. Але досліджуючи тему, зрозуміли, що краще все ж таки зосередитися лише на Херсоні, оскільки саме тут виникає найбільше питань. Це показав і сам ефір, під час якого глядачі телефонували, писали про свої проблеми у коментарях на Фейсбук. Сподіваюся, що під час ефіру вони змогли почути відповіді на те, що їх хвилює» - зазначила керівниця творчої групи ТО «Тема дня» Херсонської філії Суспільного Ольга Петренко.
Переглянути повний випуск програми "Звіти_Наживо" з Олексієм Войтенко можна на нашій сторінці у Facebook.


Нагадаємо, це вже восьмий випуск спільного проекту #Звіти_наживо від команд UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та Громадського руху ЧЕСНО. Цей всеукраїнський проект покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі регіональних філій НСТУ.
Наступні #Звіти_наживо стосуватимуться таких тем:
листопад - бюджети міст;
грудень - звіти міських голів обласних центрів за 2018 рік.