До Дня Незалежності на телеканалі UA: ХЕРСОН покажуть міжрегіональний спецпроєкт #ВІЛЬНІ

До Дня Незалежності на телеканалі UA: ХЕРСОН покажуть міжрегіональний спецпроєкт #ВІЛЬНІ

18 сер. 2020

24 серпня UA: ХЕРСОН і всі регіональні філії Суспільного транслюватимуть спецпроєкт #ВІЛЬНІ. Це серія з десяти розповідей про людей, які прагнуть бути реалізованими у своїй країні, вільними і незалежними. 

Готувала спецпроєкт команда Волинської філії. До роботи також долучились UA: ХЕРСОНUA: МИКОЛАЇВUA: ДОНБАСUA: ПОДІЛЛЯUA: ЖИТОМИРUA: ЧЕРКАСИUA: РІВНЕ та UA: ТЕРНОПІЛЬ.

«Ми разом з іншими філіями зібрали історії з усієї країни. Запевняю, ці п’ятдесят секунд кожної кожної розповіді розбуркають різні емоції глядачів. Усі історії справді круті й унікальні. Історії про успіх, біль, дискримінацію і перемогу. Проте ці люди не зневірилися й знайшли свободу та легкість у країні, де стикалися з глузуванням, утисками, проблемами й стереотипами. Тому вільним бути можна, і ці люди з різних куточків країни підтвердження», — розповів лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Героями волинських телерозповідей стала ЛГБТ пара, яка поділилась своїми думками про те, чи справді у вільній країні можна вільно любити і художниця Марічка Островська, відома своїми роботами з еротичними сюжетами, зокрема серією розмальовок #БЕЗГРІШНІ.

UA: ХЕРСОН підготували відеоісторію про модель Микиту Гришка. Йому 23 роки, він живе у Херсоні. Має медичну освіту і досвід роботи у реаніамаційному відділенні дитячої лікарні. В якусь мить Микита зрозумів, що це не те, чим він хоче займатися і знайшов себе у моделінгу. Зараз у Микити контракти з кількома модельними агенствами у різних країнах. Він бере участь у шоу провідних світових будинків моди. Микита каже, що у модному світі його цінують саме за «інакшість» та індивідуальність, а от у звичайному житті йому доводиться миритися з нерозумінням. Попри це, він з радістю повертається до України і тільки тут почувається вдома. Він впевнений, не важливо, як ти виглядаєш, і чи відрізняєшся від інших людей. Головне - мати ціль і йти до неї. Микита каже, що щасливий бути вільним у вільній країні.

«Ми познайомилися із нашим героєм саме завдяки проєкту #ВІЛЬНІ. Для нашої команди Микита Гришко став справжнім відкриттям і не лише тому, що має яскраву зовнішність. Коли почали спілкуватися з ним спочатку телефоном, потім вже при зустрічі, то зрозуміли, що з вибором героя не помилилися. Він щирий, відкритий і доброзичливий і це попри те, що йому доводилося стикатися із нерозумінням і негативом», — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв.

UA: МИКОЛАЇВ в проєкті #ВІЛЬНІ представить двох героїнь. Євгенія Пишняк — миколаївська викладачка предмету технології та дризайнерка-фрилансерка. У дорослому віці прийняла іслам. Не завжди зустрічає розуміння свого вчинку і деякий час їй навіть складно було знайти місце роботи — директор однієї зі шкіл відмовив саме через зовнішній вигляд. Однак на даний час має і улюблену роботу, і можливість для саморозвитку, і навіть незвичне хобі — SUP-серфінг. Стверджує, що почувається вільною робити те, що прагне, і ці заняття дають їй відчуття свободи.

Інша героїня - Аїда Болівар. Вона живе у Миколаєві. З 1996 року - громадянка України. Знає 14 мов. Самостійно вивчила українську мову. Захистила 5 докторських дисертацій. Брала участь у миротворчих місіях ООН на всіх континентах. Читає лекції в університетах Італії, Нідерландів, Португалії. Пише про війну в Україні для міжнародних видань.

«Ми долучилися до проєкту #ВІЛЬНІ з метою показати, які неординарні особистості проживають у нашому місті, а також щоб розвіяти стереотипи, пов`язані з Миколаєвом. Наших героїнь об`єднує любов до свободи та до України, мрія змінити світ на краще та копітка праця заради цього», — розповідає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

UA: ЧЕРКАСИ підготували відеоісторію про тату-майстра Олену Ноздратенко. Дівчина навчалась в Черкаському державному технологічному університеті,  три роки жила у Сполучених Штатах. Згодом вирішила повернутись в Україну і тут займатись улюбленою справою, розвивати її. У Черкасах Олена зустріла своє кохання, хлопець — майстер з пірсингу. Обоє мають яскравий зовнішній вигляд, виділяються з натовпу. Дівчина щаслива, що може бути вільною у вільній країні.

«Нашою мотивацією до участі в проєкті було бажання розповісти історії таких собі білих ворон, їхні ідеї свого часу не знаходили підтримки. Однак вони не побоялися йти за своєю мрією, — коменує продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Героями роликів стали абсолютно різні люди, які самореалізуються в різних сферах. Об’єднує їх те, що вони — українці, усвідомлюють це й цінують можливість вчитися, розвиватися, працювати й втілювати в життя ідеї в себе вдома, в Україні».

Суспільний мовник Житомирщини у проєкті #ВІЛЬНІ розповість про Костянтина Мілька. Чоловік впевнений, що в своїй країні може займатися будь-якою справою, головне робити це професійно та якісно. Працювати почав з восьмого класу. Опанував три професії: актор лялькового театру, тренер з бодібілдингу і кондитер. Тривалий час був стриптизером. Вважає, що непрестижних професій не існує. Його гасло: якщо хтось зміг це зробити, то і я зроблю!

Команда Суспільного Рівненщини розкаже про ентузіаста зі збереження культурної та історичної спадщини Юрія Ойцюся, який досліджує прадавню історію Рівненщини. Завдяки Юрію та його друзям своєрідною родзинкою у Рівному став музей під відкритим небом «Городище Оствиця». Юрій творить та надихає на вивчення історії рідного краю. Він відкриває нові туристичні маршрути та залучає рівнян до активного відпочинку.

«Ми з колегами вирішили запросити до участі у спецпроєкті тернопільський гурт «Фіра», адже вони ті, хто асоціюються зі свободою, творчістю, вільною думкою та постійним експериментами. Музиканти долучалися до соціальних проєктів, підтримували своєю музикою українських військових, постійно експериментують з українською піснею, надають їй сучасного звучання. Фронтмен гурту Сергій Степанів розповів, що вони не йдуть на компроміси і за жодних обставин не виконують пісні російською, цих принципів дотримувалися ще до 2014 року», — розповідає про участь Тернопільської філії Суспільного продюсерка Зоряна Биндас.

Суспільне Поділля розповіло історію Валентина Соколовського, який живе з діагнозом  ДЦП. Завдяки своїй цілеспрямованості, хлопець став успішним у навчанні і завжди досягає мети.

 «Це історія про людину, яка вільна від умовностей. Про того, хто вільний створити себе долаючи  об’єктивні перешкоди. Хлопець з такою силою волі і вимогливістю до себе прагне, щоб наша держава була розвиненою. Такі проєкти — це неймовірна мотивація, адже історії людей, які попри все йдуть до своєї мети», — прокоментувала продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Історії від регіональних філій Суспільного покажуть у «Ранку на Суспільному». Дивіться ранкове шоу щобудня з 6:30 до 9:00 на регіональних телеканалах Суспільного, а найцікавіші розмови й рубрики — на ютуб-каналі.