Олімпійські чемпіони завітали на відкриття прес-центру Зимових Олімпійських ігор у Херсоні

Олімпійські чемпіони завітали на відкриття прес-центру Зимових Олімпійських ігор у Херсоні

14 лют. 2018

У Херсонській філії Суспільного відкрили прес-центр ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор-2018, де відбуваються зустрічі з українськими спортсменами й олімпійськими чемпіонами.

"Вперше в історії Херсонської філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" відкривається постійний прес-центр "Скіфія-інфо". Його унікальність в тому, що можна одночасно транслювати наживо на телебачення і радіо, а також знімати, монтувати й віддавати готовий матеріал журналістам", – зазначив продюсер філії Василь Середюк.

Першими на зустріч завітали студенти факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету. Вони мали змогу спілкуватися із олімпійськими чемпіонами: Сергієм Кірсановим – срібним призером Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі, Павлом Гурковським – срібним призером Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі, Миколою Комаровим – срібним призером Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі, Юрієм Нікітіним – олімпійським чемпіоном 2004 року в Афінах. Також у зустрічі взяли участь Ігор Молчанов – тренер Олімпійського чемпіона 2004 року в Афінах зі стрибків на батуті Юрія Нікітіна та Галина Метела – директор дитячо-юнацької спортивної школи №6 Херсонської міської ради.

На прес-конференції обговорили проблеми та перспективи розвитку спорту на Херсонщині, а також потенціал майбутніх олімпійських чемпіонів.

"Перемога в Олімпіаді – це не заслуга однієї людини, а командна робота: великий труд тренера, директора спортивної школи, президента федерації та решти людей, які забезпечують всю складову підготовки спортсмена. Щоб бути чемпіоном, потрібно дуже багато працювати", – прокоментував єдиний олімпійський чемпіон Херсонської області за часів незалежної України Юрій Нікітін.

Студентів та журналістів цікавило питання, чому на Херсонщині так мало уваги приділяють зимовим видам спорту. На що голова Херсонського обласного осередку НОК України Сергій Кірсанов відповів: "Географічне розташування нашого регіону не сприяє розвитку зимових видів спорту. Проте, дуже гарні результати дає фігурне катання. Ми уже маємо бронзових чемпіонів кубка України. Згодом результати стануть ще кращими, і спортсмени зможуть відбиратися на Олімпійські ігри".

Після зустрічі кожен охочий міг сфотографуватися із олімпійськими чемпіонами. Наступна зустріч із спортсменами, експертами та представниками спортивних федерацій відбудеться 19 лютого і буде присвячена виключно розвитку зимових видів спорту на Херсонщині.