"Своя земля": Суспільне запускає новий проект у регіонах

1 сер. 2018

В ефірі п’яти філій Суспільного 3 серпня стартує новий проект – "Своя земля". Це програма про те, чого можна досягти, якщо об’єднатись зі своїми сусідами та загалом громадами.

У зйомках беруть участь Полтавська, Харківська, Кіровоградська, Херсонська та Закарпатська філії Суспільного. Загалом планують відзняти 50 серій про історії успіхів та викликів людей, що об’єдналися для спільної справи.

"Своя земля – це проект місцевих журналістів про місцеві практики, – розповідає головний режисер проекту Олександр Назаров. – Власне, людей, які найкраще знають контекст регіону, а відповідно і можуть розказати максимально повну та цікаву історію. І ці історії – про вміння людей об’єднуватися, разом змінювати землю, на якій вони живуть. Це історії, які можуть бути прикладами для інших: як можна робити, яких помилок не повторювати. Хоча для мене їхня головна цінність в тому, що виявляється змінювати власне життя можна, не сподіваючись на тітку в Італії чи виграш у лотерею".

Виконавча продюсерка суспільно-політичного мовлення Марія Фрей підкреслила, що цей проект є важливим і дуже очікуваним кроком у збільшенні власного контенту регіональних філій Суспільного.

"Для нас особливо важливо, що це перший регіональний грантовий проект, який пройшов усі етапи пітчингів: від захисту ідеї з генеральними продюсерами напрямів до персональних консультацій з усіма відповідними департаментами. Ми дуже сподіваємось, що цей тривалий процес допоміг нам якнайкраще підготувати програму для нашої аудиторії. Тому дуже чекаємо на відгуки і рекомендації глядачів", – сказала Марія Фрей.

Хронометраж кожної серії – 13 хвилин. Цей формат дозволить транслювати випуски "Своєї землі" і на телеканалах Суспільного, і на сторінках філій у соцмережах. Усі випуски виходитимуть щоп’ятниці о 18:45 в ефірі телеканалів Лтава, UA: ХАРКІВ, Кіровоград та Cкіфія, а також о 20:25 на Тиса-1. Повтори програм транслюватимуться щосереди о 16:45 та щонеділі о 9:35. Регіони було обрано за критеріями темпу децентралізаційних процесів та спроможності філій суспільного мовлення.

Проект "Своя земля" виробляється Суспільним за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Фінансову підтримку забезпечує Програма "U-LEAD з Європою" – програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку (www.u-lead.org.ua).

Це перший проект у якості керівника для Олександри Свердлової. "У проекті співпрацює 5 регіональних мовників, мене надихає залученість продюсерів і продюсерок філій, які спільно з командами проектів вибрали цікаві й близькі глядачам теми. Коли переглядаю список тем з нетерпінням очікую побачити готові програми", – розповіла менеджерка суспільно-політичного мовлення Олександра Свердлова.

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.