Працівники UA: ХЕРСОН навчились надавати домедичну допомогу постраждалому

Працівники UA: ХЕРСОН навчились надавати домедичну допомогу постраждалому

3 бер. 2020

2 березня, у Херсонській філіі Суспільного пройшов майстер-клас для працівників компанії із надання серцево-легеневої реанімації постраждалому, який провів фаховий  тренер Товариства Червоного Хреста України Сергій Сєчка.

Тренер розповів працівникам UA: ХЕРСОН теоретичні базові знання для надання домедичної допомоги постраждалому та дав можливість освоїти ці знання на практиці. Він переконаний, що чим більше людей володітимуть знаннями по наданню першої допомоги потерпілим, тим краще для суспільства.  

«Головне завдання Товариства Червоного Хреста – навчити якомога більше людей надавати першу допомогу. Сьогодні (2-го березня – ред.) ми проводимо для телевізійників лекцію – одну годину. У такому форматі ми даємо основні, базові поняття і навички у разі, якщо людина без свідомості і не дихає. Повний курс тренінгу – 6 годин та 12. Через кожні півроку бажано курс проходити повторно, оскільки чим більше практики, тим краща техніка. Повний курс з надання першої медичної допомоги  можна пройти у обласній організації Товариства Червоного Хреста», зазначає Сергій Сєчка

Працівники філії ознайомились із основними блоками інформації, а саме:  принципами надання першої допомоги, допомоги постраждалому без свідомості та із збереженим диханням, а також допомоги постраждалому без свідомості та без дихання.

«Ідея запросити тренера з надання першої медичної допомоги належить нашому редактору радіо Наталії Шклярук. Вона запропонувала, і з огляду на складність нашого регіону у політичному сенсі, географічну різнобарвність,  а також враховуючи, що наші журналісти виїжджають у різні куточки регіону і можуть опинитися у непередбачуваних умовах, ця пропозиція була сприйнята як актуальна і потрібна. Дай боже, звичайно, не опинитися у ситуації, коли потрібно робити комусь штучне дихання, але, сподіватися потрібно на краще, а бути готовим до будь-якого розвитку подій», розповідає менеджерка UA: ХЕРСОН Оксана Шило.

Учасницею практичного завдання з надання домедичної допомоги постраждалому стала редакторка UA: Українського радіо Херсон  Наталія Шклярук:

«У мене в житті була ситуація, коли поряд зі мною невідомій людині стало погано. І я не змогла їй кваліфіковано допомогти. Добре, що все обійшлося. Тому я вважаю, що кожна людина повинна мати навички надання першої домедичної допомоги. Для цього ми запросили тренера з Червоного Хреста для проведення навчання надання першої допомоги дорослій людині. Такі тренінги дуже корисні, але дай боже, щоб ці знання нам не знадобилися».

Ведуча UA: Українського радіо Херсон Тетяна Герман також спробувала на практиці надати допомогу на манекені та розповіла, що це робити досить складно: і техніка має бути, і сили потрібно додати.  Вона вважає такі тренінги дуже потрібними, кожна людина має знати навички надання першої медичної допомоги і знати, що робити, якщо людина впала.