«Суспільному мовнику в нашому регіоні довіряють», – Василь Середюк поділився підсумками роботи на  UA: ХЕРСОН

«Суспільному мовнику в нашому регіоні довіряють», – Василь Середюк поділився підсумками роботи на UA: ХЕРСОН

12 гру. 2019

Василь Середюк розповів про роботу на посаді продюсера Херсонського Суспільного мовника. 

«Минулий рік був насиченим для нашої філії. На відміну від попереднього, коли фактично ми проходили становлення, 2019-го – ми знали що робити, аби Суспільний мовник ставав все більш впізнаваним у регіоні», — зазначає Василь Середюк

У липні Херсонська філія отримала логотип UA:, нову назву й фірмову графіку за результатами моніторингу ефірів, якщо програми всіх напрямів відповідають журналістським стандартам і цінностям Суспільного мовника.

«Нам ніколи не давали поблажок, вимоги були такі ж, а може навіть жорсткіші, ніж до тих філій, які фірмовий логотип мали. А це лише формувало наш характер і команду, якою я можу сьогодні пишатись», — каже Василь Середюк. 

UA: ХЕРСОН у 2019 році 17 разів виступав інформаційним партнером різноманітних заходів: міжнародних, всеукраїнських, регіональних. 


За словами продюсера, окрім основного контенту: ранкової, програми, новин та «Теми дня» в ефір вийшли 15 спецпроєктів

«Це говорить про креативність та ініціативність нашої команди. Навіть за умови великої завантаженості на основних проєктах, ми знаходили в собі сили на нові ідеї, та із задоволенням працювали над їх втіленням. Бо бачили результат, який ще більше зближує нас, зближує Суспільне, із нашими глядачами та слухачами», — зазначає Василь Середюк. 

Ранківці частіше стали робити телемости та скайпвключення  із інших регіонів, з’явилося багато нових рубрик. 

Творча група «Теми дня», з 28 лютого розпочала новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі — #Звіти_наживо. Загалом вийшло 11 випусків (включно із груднем). Під час виборчої кампанії, запустила телевізійний проєкт «Виборчий округ: Співбесіда», в якому знайомили жителів регіону із кандидатами у народні депутати, аби вони могли зробити свідомий вибір. В ефір вийшли 13 програм, участь у яких взяли 36 із 71-го кандидата у народні депутати. Вдалося організувати прямі ефіри і залучити 20 партій та 52 мажоритарника. А з 22 листопада стартував новий сезон проєкту «Виборчий округ». У його межах аналізують роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

«Нам ніколи, нікого не доводилося «затягувати» в студію: ні на «Звіти_Наживо», ні на «Виборчий округ». Чиновники та депутати після перших програм відразу погоджувалися брати у них участь, бо де ще вони знайдуть таку можливість відзвітувати та розказати про зроблене. Це, ще раз підтверджує, що Суспільному мовнику в нашому регіоні довіряють», — каже Василь Середюк. 

Команда Суспільного мовника UA: ХЕРСОН створила документальний фільм «Катя», присвяченій особистості громадської активістки Катерини Гандзюк. Уперше фільм показали у Херсоні на площі Свободи під час акції «Рік без Каті». 

«Спробували себе і в документалістиці – відзняли фільм «Катя», присвячений громадській активістці Катерині Гандзюк. Працювати над створенням цього фільму було важко й водночас легко. Важко, бо треба було перерити багато відеоархівів, матеріалів, відшукати фото, які б могли показати Катерину Гандзюк якою вона була. Легко, бо її друзі активно нам допомагали й охоче ділилися спогадами», — розповідає Василь Середюк.

Також продюсер відзначив активну роботу працівників UA: Українського радіо Херсон. З 1 березня на радіо і телебаченні Херсонської філії Суспільного вийшла програма «Радіодень». Команда філії облаштувала віжн-студію для трансляції наживо програми «Радіодень» не лише на радіохвилях, а й у телеефірі. Радійники зініціювали та втілили у життя чудовий проєкт для дітей «Розкажи мені казку» та спільний із німецьким товариством проєкт про життя національних меншин на Херсонщині «Guten Abend!». 

У листопаді було оголошено результати відкритого відбору творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним» для розміщення на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення у 2020 році. 

«Цьогоріч ми вперше самі проводили конкурс — відбір творчих ідей для ефірів Суспільного. До нас надійшло 17 проєктів та одна ідея. Відібрали до виробництва у 2020 році – 5. Це найбільший показник серед філій, і ми дуже пишаємося цим результатом», — зазначає Василь Середюк

Напередодні Дня працівника радіо, телебачення і зв’язку України в приміщенні Херсонської філії Суспільного відкрили музей технологічного обладнання, котре використовували на колишній Херсонській обласній телерадіокомпанії.

Окрім всього, Херсонський Суспільний мовник  має широке представництво у соцмережах. Підписники є активними прихильниками Суспільного в регіоні і їх кількість постійно зростає. 

«Це далеко не повний перелік всього, чого вдалося досягти нашій філії. Я пишаюся всіма своїми колегами! Це завдяки їх щоденній роботі маємо такі результати. До нас відповідально приходять звітувати чиновники, а пересічні громадяни можуть отримати найповнішу, об’єктивну та оперативну інформацію, це завдяки їм - довіра до Суспільного мовника зростає», — підсумовує Василь Середюк.

10 грудня 2019 року закінчився термін роботи Василя Середюка на посаді продюсера UA: ХЕРСОН. Незабаром буде оголошено відкритий конкурс на заміщення вакантної посади. 

Нагадаємо, на посаду продюсера Херсонської філії Суспільного Василь Середюк був обраний на відкритому конкурсі у грудні 2017 року.