Спецпроєкти Суспільного до Дня Гідності та Свободи

Спецпроєкти Суспільного до Дня Гідності та Свободи

20 лис. 2019

21 листопада на суспільному телеканалі UA: ХЕРСОН транслюватимуть спецпроєкти до Дня Гідності та Свободи.

Протягом дня трьома блоками вийде спецпроєкт до Дня Гідності та Свободи на UA: ХЕРСОН та всіх телеканалах Суспільного. Перше пряме включення розпочнеться о 9:30, друге — о 13:10, а третє — о 15:10.

Ведучі спецпроєкту Єлизавета Цареградська та Данило Мокрик поговорять із гостями студії про три революції, які відбулися на майдані Незалежності: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію гідності.

Спецпроєкт транслюватимуть із Будинку профспілок із панорамою на Хрещатик та майдан Незалежності. Гостями студії будуть: учасник трьох революцій Олесь Доній, кінорежисер Олесь Санін, журналіст Богдан Кутєпов та інші. Також ведучі поспілкуються з операторами, чиї кадри викупив Netflix для фільму «Зима у вогні».

Також UA: ХЕРСОН підготував тематичні теле- і радіоефіри. В програмі «Ранок на UA: ХЕРСОН» разом з гостями студії говоритимуть про революцію Гідності в історичному контексті, згадуватимуть події, що відбувалися на Херсонщині, та про волонтерський рух зараз.

У випусках «Таврійських новин» протягом дня висвітлюватимуть події, пов’язані із відзначенням Дня Гідності і Свободи. Основні з них відбудуться на площі Свободи у Херсоні. А також підготували нарис про херсонця, етнічного узбека, учасника революції Гідності, волонтера Бахтіяра Шаріпова.

В «Темі дня» гість студії – волонтерка Оксана Погомій, організаторка виставки Олега Дробоцького "Аеропорт". Творча група обрала цю тему, бо свою боротьбу за Гідність та Свободу люди продовжують захищати у бою на Сході країни. Про таких людей ця виставка. Художник до того не воював, малював картини за фотографіями Сергія Лойко, але після цього, вирішив піти служити. Зараз підписав контракт і збирається сам їхати воювати. Продовжує малювати і тепер каже, що зможе ще точніше передавати те, про що малює. Він хоче, аби люди не забували, що війна триває і боротьба за Гідність та Свободу так само.

На UA: Українському радіо Херсон о 17:20 в «Темі дня», гостями будуть учасники революції Гідності Одександр Тарасов, який брав участь у подіях, що відбувалися на столичному Майдані; Галина Уманець та Лариса Оленковська  - учасниці херсонського майдану. Говоритимуть про те, як революція Гідності вплинула на херсонців. 

«До Дня Гідності та Свободи ми підготували спеціальний контент: вийдуть в ефір тематичні програми і на телебаченні, і на радіо. Будуть цікаві гості, теми, новини. Покажемо максимально, що відбуватиметься у цей день у Херсоні та області. Основний акцент зробили на людях – учасниках революції Гідності, учасниках ООС, волонтерах», - зазначає продюсер UA: ХЕРСОН Василь Середюк.

Нагадаємо, 21 листопада впродовж дня Суспільний мовник транслюватиме програми й фільми, присвячені Дню Гідності та Свободи. Зокрема, документальний фільм «Майдан Гідності» власного виробництва глядачі побачать о 16:15 та 22:15 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.