«КіноДжем» – дізнавайтеся про цьогорічних переможців разом з UА: ХЕРСОН

«КіноДжем» – дізнавайтеся про цьогорічних переможців разом з UА: ХЕРСОН

10 жов. 2019

З 11 по 21 жовтня в Херсоні вже вп’яте буде проходити фестиваль короткометражних фільмів «КіноДжем». UА: ХЕРСОН — інформаційний партнер події.

Мета фестивалю – стимулювання та підтримка незалежного кіноруху, в першу чергу, в Україні та за її межами, а також його співпраця з іноземними організаціями; виявлення талантів та надання їм можливості зробити перші кроки у кінематографі; стимулювання створення якісного кінопродукту, а також незалежної кінокультури.

«UA: Херсон – партнери фестивалю, і це не випадково. Ми завжди готові підтримувати активних та ініціативних молодих людей, завдяки яким розширюється світогляд наших глядачів. Хлопці та дівчата, які організували «КіноДжем»  на власному прикладі показують, як мрія може стати реальністю. А ми в свою чергу про все обов’язково розкажемо та покажемо. Дізнавайтеся про цьогорічних переможців разом з нами», — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Цьогоріч у «КіноДжемі» дві конкурсні програми: «Фільм року», на який оргкомітетом було відібрано низку українських та іноземних короткометрівок та традиційний «Фільм за тиждень», на який будь-хто з бажаючих кіноаматорів або професіоналів має зняти свій власний ігровий кінофільм за той тиждень, поки буде йти фестиваль.

«Протягом року ми збирали фільми з усього світу. У нас є учасники із Франції, США, Швеції, Італії та інших країн. Загалом це більш ніж 200 робіт. Журі відібрало 19, які ми покажемо широкому загалу 15-го жовтня. Тоді ж і визначимо переможців», — розповів співорганізатор фестивалю «КіноДжем» Андрій Польшин.

Про програму фестивалю, про те, як можна долучитися до створення аматорського кіно та майстер-класи, які будуть проводитися розповіли організатор фестивалю «КіноДжем» Устин Данчук та співорганізатор фестивалю Володимир Рагульський у програмі «Ранок» на UA: ХЕРСОН.

«Дуже цікава тенденція спостерігається цього року. Ми завжди хотіли, щоб «КіноДжем» був всеукраїнським фестивалем, щоб він об’єднував всю країну, команди із різних міст. Так виходило, що в минулі роки цього не вдавалося, було до трьох команд з інших міст. Цього року таких команд 19. Більше ніж херсонських. А це вже певний виклик місцевим командам», — зазначив Устин Данчук.

«До фестивалю може долучитися будь-хто, кому цікаве кіновиробництво. Ми, в свою чергу, готові підтримати початківців. Для цього і проводимо різні майстер-класи. Навчимо навіть, як зняти кіно без команди»,  — розповів Володимир Рагульський.

Крім того 12-13 жовтня оргкомітет проведе низку майстер-класів по створенню фільмів, а також творчу зустріч із художником-аніматором та викладачем власної студії авторської анімації Микитою Лиськовим (Дніпро).

Всі заходи фестивалю безкоштовні.

Події фестивалю широко висвітлюватимуть телеканал UA: ХЕРСОН та UA: Українське радіо Херсон. В ефір вийдуть репортажі новинарів про відкриття й закриття фестивалю.

Докладна інформація про фестиваль короткометражних фільмів «КіноДжем» тут.