UА: ХЕРСОН інформаційно підтримає Історичний фестиваль «LEGIO Historica Херсон ІІ»

UА: ХЕРСОН інформаційно підтримає Історичний фестиваль «LEGIO Historica Херсон ІІ»

4 жов. 2019

5-6 жовтня у Херсоні вже вдруге проходитиме Історичний фестиваль «LEGIO Historica Херсон ІІ», що об’єднає навколо себе істориків, діячів у сфері освіти та культури, учнівську та студентську молодь і усіх, хто цікавиться історією.

UА: ХЕРСОН — інформаційний партнер події.

Впродовж двох днів провідні херсонські та київські історики, музейники та громадські активісти у цікавій формі допоможуть всім бажаючим побачити історію міста та країни з іншого боку.

«Історичний десант на Херсонщині – незвична подія, і приємно, що ми – Херсонська філія Суспільного,  також маємо до цього безпосереднє відношення, бо є інформаційними партнерами фестивалю. Я переконаний у тому, що з історією можна знайомити різними способами, часто незвичними, але дуже прийнятними для всіх. Провідні херсонські і київські історики, музейники, громадські активісти збираються це довести, а ми їм у цьому допоможемо. Вивчаймо історію України разом!», — розповів  продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Засновники поставили собі за мету розповідати про минуле з використанням практик із сфери публічної історії – простою мовою та застосовувати різні формати, щоб зацікавити своїх відвідувачів.

«Основний майданчик  фестивалю – це обласна бібліотека імені Олеся Гончара. Там буде розміщені дві локації, також буде пішохідна екскурсія «Незвичайні пригоди іноземців в Херсоні» та багато інших заходів. Програма буде цікавою та насиченою. Тож, якщо ви хочете класно провести вихідні, приходьте – будемо чекати», — поділилась завідувачка відділу краєзнавства обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара Оксана Токовило,

У рамках фестивалю на гостей чекають науково-популярні лекції, семінари, воркшопи, презентації від найкращих місцевих та українських істориків і популяризаторів науки, книжковий ярмарок від провідних українських видавництв, локація з історичними настільними іграми, кінопоказ, екскурсії та квізи з призами.

Амбасадор фестивалю Константин Солодухін, у програмі «Радіодень» на UA: Українському радіо Херсон розповів про історію фестивалю та про те, чим цьогоріч дивуватимуть гостей.

«Історія – це не та наука, яка стоїть на місці. Тому і виникла ідея створити такий науково-популярний фестиваль, який би дав можливість фаховим історикам висловитися, а людям, які цікавляться історією отримати нові знання. Ми так підбираємо теми, щоб вони були зрозумілими усім, і саме тих істориків запрошуємо, які готові говорити доступною мовою. Наше головне завдання – зламати стереотип про те, що історія – це нудно», — зазначив амбасадор фестивалю Константин Солодухін

Відкриття фестивалю відбудеться у суботу, 5 жовтня, о 10.00 у Літературному відділі Херсонського краєзнавчого музею: після короткої вступної частини гості відвідають виставку "У лабіринті вулиць давніх" і далі відвідувати усі локації фестивалю. Вхід на усі фестивальні майданчики вільний.

Докладно про подію — на фейсбук-сторінці «LEGIO Historica».

 

Фото - Маргарита Лазник