«Гобелен-Фест» відбудеться за інформаційної підтримки UА: ХЕРСОН

«Гобелен-Фест» відбудеться за інформаційної підтримки UА: ХЕРСОН

26 вер. 2019

28 вересня об 11:00 відбудеться Перший регіональний фестиваль «Гобелен-Фест» в Асканії-Нова Херсонської області. UА: ХЕРСОН — інформаційний партнер події.

«Гобелен-Фест» проходитиме в межах ініціативи «Малі міста — великі враження», яка цьогоріч охоплює 74 проєкти. UA: Суспільне мовлення й регіональні філії Суспільного — медіапартнери подій по всій Україні. 

«Про Асканію-Нову знають в Україні і не тільки. Але скоріше як про біосферний заповідник. Розвіяти цей стереотип намагаються місцеві жителі. Вони хочуть довести, що крім природної краси тут багато  чого є. І, насамперед, люди – гостинні , талановиті, справжні. Ми хочемо їх підтримати – як партнери, як друзі. Тому покажемо разом, що і маленькі міста можуть справляти велике враження», — зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.


Цьогорічний фестиваль буде проходити під гаслом «Від ідеї до досконалості». Організатори обіцяють створити на зеленому тлі поля «живий гобелен» з відвідувачів і гостей фестивалю з початком Книги рекордів селища. На відвідувачів чекають майстер-класи майстрів гобелену, ткацтва, плетіння із вовни. Вперше відбудеться кулінарне шоу «Обжерні ряди» в основі якого місцеві кулінарні традиції: частування кулішем, чабанською кашею, чабанським чаєм. У секції кіно буде представлено документальний фільм про Асканію-Нова з живим озвучуванням. Театральна частина фестивалю передбачає дійство, сценарій якого буде спеціально написаний та поставлений акторами Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша.

Організаторка Всеукраїнського фестивалю «Гобелен-фест» Ірина Цой, у програмі «Ранок» на UA: ХЕРСОН розповіла про те, чим дивуватимуть гостей.

«Це наш перший фестиваль, і сподіваємося – не останній. Ми хочемо представити наше невеличке містечко, щоб про нього всі дізналися. Родзинкою нашого фестивалю є те, що ми поєднали, ну можна сказати  непоєднане – це науку, культуру і природу нашу. Ми їх сплели і утворили такий гобелен, бо все пов’язане однією ниткою. Це і є наша концепція», — розповіла Ірина Цой.


Також на гостей фестивалю чекає виставка племінного та товарного поголів’я овець, майстер-класи зі стрижки овець, лаундж-зона та еколого-просвітницька екскурсія «Перлина степу».