UA: ХЕРСОН – інформаційний партнер «Таврійської родини»

UA: ХЕРСОН – інформаційний партнер «Таврійської родини»

23 сер. 2019

29-31 серпня у Генічеську Херсонської області зберуться учасники щорічного Всеукраїнського фестивалю національних культур «Таврійська родина». У фестивалі приймуть участь художні аматорські національні колективи з 14 регіонів України: Вінницької, Чернігівської, Чернівецької, Запорізької, Харківської, Сумської, Рівненської, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Херсонської областей.

ХХ Всеукраїнський фестиваль національних культур відбудеться за інформаційної підтримки UA: ХЕРСОН.

Протягом трьох днів триватиме фестивальне дійство на березі Азовського моря. Організатори обіцяють здивувати жителів та гостей міста великою багатонаціональною ходою Дружби. Також національні колективи представлять свої концертні програми, а самодіяльні автори пісень власні творчі доробки. 

«Ми розпочинали цей фестиваль, як своєрідне родинне свято. Бо у Генічеському районі проживає багато національностей. Ми хотіли показати, що не зважаючи на різні етнічні традиції, ми єдині, бо всі ми – народ України.  Згодом до генічан доєдналися і колективи інших районів області. Зараз це вже 14-ть регіонів» – говорить співорганізатор фестивалю, директор Херсонського обласного Центру народної творчості Володимир Капелюшник.

Також можна буде познайомитися із творчістю національних меншин на виставці декоративно-ужиткового мистецтва, покуштувати національні випічку та солодощі, пограти в національні ігри. А на завершення на всіх чекає святковий гала концерт.

«В Херсонській області проживає 115 різних національностей. Це значна цифра, але це ніщо інше ніж цифра. Бо головне – люди, їх прагнення жити у мирі, дбати про власну родину, любити свою країну. Ми пишаємося тим, що як Суспільний мовник можемо допомагати національностям, що проживають на території Херсонщини у збереженні власної національної культури та традицій. А такі фестивалі наші можливості розширюють. Тому ми за те, щоб «Таврійська родина» щороку збільшувалась, а Херсонська філія Суспільного їй в цьому допомагатиме», – зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Події фестивалю широко висвітлюватимуть на телеканалі UА: ХЕРСОН та UA: Українському радіо Херсон. Побачити трансляцію урочистого відкриття фестивалю наживо можна буде на сторінці Херсонської філії Суспільного у Фейсбук. В ефір також вийдуть репортажі новинарів про відкриття й закриття фестивалю.