UA: Українське радіо Херсон святкує 75-річчя!

UA: Українське радіо Херсон святкує 75-річчя!

12 лип. 2019

14 липня UA: Українське радіо Херсон відзначає 75 років з дня заснування. На честь святкування Дня народження в етері UA: Українське радіо Херсон щонеділі о 20:10 розпочинається цикл  програм, у яких звучатимуть унікальні архівні записи, інтерв’ю ветеранів радіожурналістики, сучасної команди Херсонського суспільного радіо,  що для них означає радіо. А перша програма почнеться з історії створення і розвитку радіо.

«Ми вирішили відзначити цю подію спогадами про людей, які були тісно пов’язані з історією нашого радіо, з самого початку його заснування. Започаткували цикл радіопрограм з унікальними  архівними записами, які збереглися завдяки нашим інженерам-ентузіастам», - розповіла лінійна продюсерка UA: Українського радіо Херсон Наталя Шклярук

Історія Херсонського обласного радіо – дивовижна епоха: десятки журналістів, тисячі радіопрограм, листи слухачів і незліченна кількість важливих, сказаних і почутих слів. Херсонці слухали новини, концерти, вистави.

«Якщо за ці роки скласти докупи кількість записаних і виданих в ефір програм, перебрати в пам’яті її героїв та додати найглибші емоційні переживання кожного творця за кожне своє дітище – сюжет чи передачу – ото і буде наше радіо. Залишаються у професії, і служать їй тільки справжні патріоти, люди творчі, безкорисливі, небайдужі. І за це їм велике спасибі», - подякував продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Нагадаємо, почути UA: Українське радіо Херсон можна на хвилях у Чонгарі – 100.7, Херсоні – 100.6, Новотроїцькому – 102.8 та Василівці – 105.8. Дивитися можна на сторінці у Facebook, Youtube, а також в ефірі телеканалу «Скіфія».