Фінал Євробачення-2023: гурт TVORCHI — під номером 19

Фінал Євробачення-2023: гурт TVORCHI — під номером 19

12 тра. 2023

Організатори Пісенного конкурсу Євробачення-2023 оголосили порядок виступів у фіналі 13 травня, в якому зустрінуться представники двадцяти країн-учасників, що пройшли у фінал, та країн «великої п’ятірки» — Велика Британія, Італія, Іспанія, Франція та Німеччина та Україна, як країна-переможниця Євробачення-2022. Суспільне Мовлення транслюватиме грандіозне шоу на всіх платформах: телебаченні, радіо та діджиталі.

Порядок виступів фіналістів:

  1. Австрія: Teya & Salena — «Who The Hell Is Edgar?»
  2. Португалія: Mimicat — «Ai Coração»
  3. Швейцарія: Remo Forrer — «Watergun»
  4. Польща: Blanka — «Solo»
  5. Сербія: Luke Black — «Samo Mi Se Spava»
  6. Франція La Zarra  — «Évidemment»
  7. Кіпр: Andrew Lambrou — «Break A Broken Heart»
  8. Іспанія Blanca Paloma  — «Eaea»
  9. Швеція: Loreen — «Tattoo»
  10. Албанія: Albina & Familja Kelmendi — «Duje»
  11. Італія Marco Mengoni  — «Due Vite»
  12. Естонія: Alika — «Bridges»
  13. Фінляндія: Käärijä — «Cha Cha Cha»
  14. Чехія: Vesna — «My Sister’s Crown»
  15. Австралія: Voyager — «Promise»
  16. Бельгія: Gustaph — «Because Of You»
  17. Вірменія: Brunette — «Future Lover»
  18. Молдова: Pasha Parfeni — «Soarele şi Luna»
  19. Україна: TVORCHI — «Heart of Steel»
  20. Норвегія: Alessandra  — «Queen of Kings»
  21. Німеччина — «Lord of the Lost — Blood & Glitter»
  22. Литва: Monika Linkytė — «Stay»
  23. Ізраїль: Noa Kirel — «Unicorn»
  24. Словенія: Joker Out — «Carpe Diem»
  25. Хорватія: Let 3 — «Mama ŠČ!»
  26. Велика Британія: Mae Muller — «I Wrote A Song»

Де дивитися фінал

  • Телебачення

О 21:30 на телеканалі Суспільне Культура дивіться «ПередЄвроШоу». Ведучі Дмитро Захарченко та Анна Заклецька, які вели спеціальну рубрику Радіо Промінь у програмі «Щоденники Євробачення», говоритимуть з гостями студії про підготовку й очікування від фіналу пісенного конкурсу. 

О 22:00 розпочнеться пряма трансляція фіналу Євробачення-2023 на телеканалі Суспільне Культура. Шоу коментуватиме Тімур Мірошниченко, який 18 років є українським голосом Євробачення.

  • Радіо

Радіо Промінь — офіційний радіомовник Євробачення. О 21:50 розпочнеться прямий ефір на Радіо Промінь з ведучими Олександрою Франко та Олександром Барлебеном, які коментуватимуть шоу Євробачення-2023.

  • Діджитал-платформа

Пісенний конкурс Євробачення-2023 можна буде також дивитися на діджитал-платформах Суспільного:

На ютуб-каналі Євробачення Україна можна буде спостерігати за роботою ведучого Тімура Мірошниченка наживо з коментаторської студії у Ліверпулі.

Як голосувати у фіналі

У фіналі українці можуть голосувати за всіх учасників конкурсу, крім представників України — гурту TVORCHI. Під час прямого ефіру з’явиться інформація, коли можна буде надсилати sms-повідомлення на номер 7576 із номером  учасника, за якого голосуєте.  

Читайте також: Євробачення-2023: переможці другого півфіналу

 

Ведучі шоу та зіркові виступи

Українська співачка, фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна — одна з чотирьох ведучих фіналу Євробачення-2023 разом з легендою Євробачення у Великій Британії Гремом Нортоном, британською актрисою й виконавицею Ханною Веддінгхем і телеведучою, співачкою Алішею Діксон. Вони проведуть фінал Пісенного конкурсу Євробачення-2023 перед 160-мільйонною аудиторією з усього світу.

Українські зірки ЄвробаченняKalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka вийдуть на сцену у фіналі Євробачення. Під час Параду прапорів 26-ти країн-фіналістів цьогорічного шоу на сцену вийдуть Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль, гурт Go_A та виконають свої конкурсні пісні в новому аранжуванні у поєднанні з класичними британськими хітами.

Після завершення виступів усіх 26-ти фіналістів цьогорічного Пісенного конкурсу на сцену шоу вийде Sam Ryder, учасник Євробачення-2022 від Великої Британії, який посів у Турині другу сходинку. 

Переможниця Євробачення-2004 Руслана приєднається до фіналу цьогорічного Пісенного конкурсу у спеціальному попередньо записаному виступі, знятому в самому серці Києва, що символічно з’єднає Київ та Ліверпуль.

Завершальним інтервал-актом Євробачення-2023 стане перфоманс під назвою «The Liverpool Songbook», де на сцені будуть шість зірок Євробачення минулих років: переможці Євробачення 2018 та 2019 років ізраїльтянка Netta і нідерландець Duncan Laurence, а також представник Італії на Євробаченні у 2019 та 2022 роках Mahmood, представниця Швеції 2022 року Cornelia Jakobs, представник Ісландії у 2021 році Daði Freyr та представниця Великої Британії на Євробаченні-1993, ліверпульська співачка Sonia

Дивіться також: влоги про Євробачення — Привіт, Eurovision 2023

67-й Пісенний конкурс Євробачення проходить у Ліверпулі від імені України, яка здобула перемогу в Турині минулого року. Цьогоріч у пісенному конкурсі взяли участь представники 37 країн. Кілька країн, які не брали участі, транслювали пісенний конкурс, зокрема США, Чилі й Північна Македонія.

Радіо Промінь — офіційний радіомовник Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Фото: Sarah Louise Bennett, Corinne Cumming/ EBU

Читайте більше про Євробачення у Facebook і Telegram, а також дивіться наш YouTube.