«Кримське питання» на Суспільне Херсон: релігійна дипломатія та позбавлення ліцензій адвокатів у Криму

«Кримське питання» на Суспільне Херсон: релігійна дипломатія та позбавлення ліцензій адвокатів у Криму

21 кві. 2023

Про внесок українських мусульман у захист держави, релігійну дипломатію, взаємовідносини України з мусульманським світом, тиск на незалежних адвокатів на окупованому півострові — 22 квітня о 21:00 дивіться на місцевих каналах Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Херсон та на платформах Суспільне Крим новий випуск проєкту «Кримське питання».

Повномасштабне вторгнення росії торкнулося усіх громадян України, незалежно від релігійної чи національної приналежності. Українські мусульмани активно долучилися до спротиву збройній агресії, займаються волонтерством, проводять інформаційні кампанії, звертаючись до широкої аудиторії за кордоном. 

Читайте також: Фільм «Зруйновані мости» покажуть місцеві канали Суспільного

Про закінчення Священного місяця Рамадан, внесок українських мусульман у захист України від російської агресії, а також про взаємовідносини України з мусульманським світом ведуча Олеся Вакуленко говоритиме в ефірі «Кримського питання» з військовослужбовцем ЗСУ, ексмуфтієм Духовного управління мусульман України «Умма» Саїдом Ісмагіловим, Постійною Представницею Президента України в АР Крим Тамілою Ташевою та директором Центру близькосхідних досліджень Ігорем Семиволосом.

У другому блоці токшоу «Кримське питання» — розмова з юристом Рустемом Кямілєвим про позбавлення ліцензій двох кримських адвокатів — Лілі Гемеджі та Рустема Кямілєва, та як це вплине на справи їхніх підзахисних і на адвокатську практику у справах політв’язнів загалом.

Нагадаємо, за позовом окупаційної Адвокатської палати Криму адвокатські ліцензії Лілі Гемеджі та Рустема Кямілєва, які захищали кримських татар у багатьох політично вмотивованих справах, були анульовані. Тиск та переслідування окупантами незалежних адвокатів триває від початку окупації Криму і посилилися з початком широкомасштабного російського вторгнення.

Читайте також: Про ставлення поляків до українців та постать Бандери — Тереса Пакош в інтерв’ю «Межі»

Випуск «Кримського питання» дивіться онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Херсонщині 一  це телеканал Суспільне Херсон, Українське Радіо Херсон та цифрові платформи: