«Кримське питання» на Суспільне Херсон: переслідування журналістів у Криму

«Кримське питання» на Суспільне Херсон: переслідування журналістів у Криму

31 бер. 2023

1 квітня о 21:00 дивіться на місцевих каналах Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Херсон та на платформах Суспільне Крим новий випуск проєкту «Кримське питання». Цього тижня у програмі — про переслідування й тиск на журналістів в окупованому Криму, зокрема й про незаконно ув’язнену громадянську журналістку та медсестру Ірину Данилович.

Ірина Данилович працювала медсестрою й вела сторінку в соцмережах, а також декілька блогерських колонок про права медпрацівників і проблеми охорони здоров’я в анексованому Криму. В грудні 2022 року жінку засудили до семи років позбавлення волі за «незаконні придбання, передачу, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв». 21 березня цього року Ірина Данилович оголосила сухе голодування до «початку лікування чи біологічної смерті», з вимогою надання належної медичної допомоги.

Читайте також: Рік звільнених міст — спогади з окупації, фотоісторії та авторська поезія на Суспільному

Про стан здоров’я Ірини ведуча проєкту «Кримське питання» Олеся Вакуленко поговорить з її батьком Брониславом Даниловичем, а можливі наслідки голодування для організму пояснить Ірина Волошина, професорка кафедри сімейної медицини Запорізького державного медичного університету. Також до розмови в ефірі команда проєкту запросила журналістку Анну Андрієвську та заступника голови Кримської правозахисної групи Володимира Чекригіна.

Випуск «Кримського питання» дивіться онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Херсонщині 一  це телеканал Суспільне Херсон, Українське Радіо Херсон та цифрові платформи: